REŢETE PAŞTI 2017: Coroniţă umplută cu brânză și nuci, rețetă pentru MASA DE PAŞTE
Publicat:Coronita de Paste – Ingrediente
Pentru aluat800 g faina
30 g drojdie proaspata
150 g unt
3 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilinat
250 ml lapte
250 g iaurt
1 praf de sare
1 galbenuș, pentru uns
300 g branza de vaci, scursa bine
3 linguri zahar pudra
2 linguri faina
2 linguri pesmet
2 galbenusuri
2 linguri smantana
esenta de rom, dupa gust
100 ml lapte
200 g nuci macinate
100 g zahar
1 plic zahar vanilinat
2 lingurite pesmet
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Retete traditionale de Paste: Pasca, nelipsita de pe mesele romanilor
19:45, 27.04.2024 - Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile Pascale, iar asa cum se obisnuieste in casele credinciosilor, bucatele traditionale, ce sunt uzual gatite de priceputele gospodine nu pot lipsi. Alaturi de cozonac si oua incondeiate, se afla pasca, un dulce mult indragit de romani. Reteta traditionala de pasca…
Ce branza se folosește la pasca. Doar așa iți va ieși delicioasa și cu suficienta umplutura
12:15, 26.04.2024 - Pasca este desertul nelipsit de pe masa de Paște. Un aluat de cozonac ce conține o umplutura aromata și dulce de branza și stafide, decorata cu o cruce facuta din aluat. Acest preparat este delicios atat in varianta clasica, cat și in cele mai moderne precum pasca cu ciocolata, pasca fara aluat sau…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Rețeta de orez cu lapte de post. Ce ingrediente trebuie sa adaugi pentru un gust fabulos
16:15, 28.03.2024 - Orezul cu lapte este desertul copilariei, iar puține persoane reușesc sa egaleze gustul pe care il avea atunci. Iata o rețeta de orez cu lapte de post, care te va face sa te simți ca in tinerețe. Are puține ingrediente, pe care trebuie sa știi cum sa le combini corect.
Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic
08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…
Rețeta de weekend. Placinta dobrogeana cu foi, gustul de care nu te vei mai satura
16:05, 03.02.2024 - Placinta Dobrogeana - Ingrediente- Foi de placinta romaneasca din 500 g de faina- 1,2 kg de branza ușor sarata, grasa, ideal de oaie sau capra- 4-6 oua- Marar- Patrunjel (opțional)Daca optezi pentru varianta dulce:- 1,2 kg de branza dulce- 200 g zahar- 200 g stafide- Vanilie- Lamaie- PortocalaPlacinta…
Rețeta de weekend. Placinta dobrogeana cu foi, gustul de care nu te vei mai satura
20:50, 02.02.2024 - Placinta Dobrogeana - Ingrediente- Foi de placinta romaneasca din 500 g de faina- 1,2 kg de branza ușor sarata, grasa, ideal de oaie sau capra- 4-6 oua- Marar- Patrunjel (opțional)Daca optezi pentru varianta dulce:- 1,2 kg de branza dulce- 200 g zahar- 200 g stafide- Vanilie- Lamaie- PortocalaPlacinta…
Plafonarea prețurilor la alimentele de baza se mai aplica doua luni. Totuși au fost scoase unele produse din lista
14:30, 30.01.2024 - Guvernul a anunțat ca in urma negocierilor cu reprezentanții retailerilor plafonarea adaosului comercial va fi prelungita pentru inca 60 de zile. Premierul Marcel Ciolacu spune sa masura impiedica o creștere a prețurilor cu pana la 20%. Lista alimentelor cu preț plafonat a fost modificata și va fi valabila…