Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Retete traditionale de Paste: Pasca, nelipsita de pe mesele romanilor

Publicat:
Retete traditionale de Paste: Pasca, nelipsita de pe mesele romanilor

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile Pascale, iar asa cum se obisnuieste in casele credinciosilor, bucatele traditionale, ce sunt uzual gatite de priceputele gospodine nu pot lipsi. Alaturi de cozonac si oua incondeiate, se afla pasca, un dulce mult indragit de romani. Reteta traditionala de pasca este cu branza si stafide, desi in ultima vreme au aparut si alte variante de post sau vegane, ce au inlocuit branza cu tofu sau alte ingrediente. Dar iata cum se prepara traditionala pasca de Pas ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimentul banal care te ajuta sa slabești enorm. A ajuns din nou la moda datorita tinerilor

16:51, 07.05.2024 - Generația TikTok scoate la lumina un aliment care ajuta la slabitIntr-o era in care generația TikTok adopta un stil de viața sanatos și evita opțiunile daunatoare, branza de vaci a devenit un aliment preferat, folosit in rețete gatite acasa. Videoclipurile abunda pe TikTok, in care utilizatorii impartașesc…

Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mancare, de sarbatori

08:30, 04.05.2024 - Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mancare, de sarbatori Masa de Paște 2024. In Sambata Mare, in majoritatea gospodariilor se gatește pentru masa de sarbatori. De la preparate tradiționale, la variante moderne de meniu, acestea…

Gospodinele care prefera sa vopseasca ouale acasa prin metode tradiționale

10:25, 03.05.2024 - Multe gospodine inca practica metoda tradiționala de vopsire a oualor de Paște. Acestea folosesc patrunjel, pentru model. Ulterior oul se pune intr-un ciorap fin, apoi in apa fierbinte, in care fierb coji de ceapa roșie.Oua de Paște, vopsite prin metoda tradiționala„Rosu, trecem la verde, galben, mov,…

Rețeta de prajitura cu miere și branza. Desertul ideal pentru masa de Paște

23:55, 02.05.2024 - Cu sarbatorile de Paște apropiindu-se cu pași repezi, gospodinele cauta mereu noi și delicioase opțiuni pentru a imbogați masa festiva. Va prezentam o rețeta delicioasa de prajitura cu miere și branza. Desert ideal pentru zilele de sarbatoare.

Rețeta de pasca fara aluat. Preparat delicios care se prepara foarte simplu

23:21, 30.04.2024 - Pasca cu branza fara aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște sa se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune ca aceștia, grabindu-se sa plece spre Egipt, nu au mai avut timp sa dospeasca aluatul pentru a face paine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se…

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Placinta creața cu branza sarata. Rețeta turceasca denumita Borek

16:45, 04.04.2024 - Aceasta placinta se deosebește de placintele clasice cu care ne-am obișnuit, atat prin compoziție, cat și prin felul de formare. Nu se formeaza sub forma de straturi, din foi și branza la mijloc. Se formeaza prin plierea foilor umplute cu branza, sub forma de acordeon. Este delicioasa atat servita calda,…


Ce parere ai despre aceasta stire?