Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aditivii alimentari xantan și caragenan ar putea provoca diabet

Publicat:
Aditivii alimentari xantan și caragenan ar putea provoca diabet

Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici. Ar fi vorba despre guma xantan și caragenan. Ce sunt xantanul și caragenanul Emulsifiantii (emulgatorii) sunt aditivii cei mai des utilizati in industria alimentara. Acestia se regasesc in numeroase produse alimentare, scopul lor fiind acela de a imbunatati textura si consumul. Caragenanul este un agent de ingroșare, un emulgator și un stabilizator. Il gasiți pe ambalajele produselor fie sub denumirea…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol si foto: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu IGPR: Cand fac cumparaturi online, o treime dintre adulți nu verifica daca pagina magazinului e reala

06:35, 06.05.2024 - Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de catre populatia adulta din Romania, rezultand, printre altele, ca aproximativ o treime...

Romanii și siguranța online: o treime dintre adulți nu evita fraudele

09:05, 04.05.2024 - Un studiu efectuat de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalitații din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) arata ca romanii nu sunt suficient de atenți la siguranța online; aproximativ o treime dintre adulți nu verifica autenticitatea paginilor magazinelor online și ignora…

Un studiu sugereaza o posibila legatura intre anumiti emulsifianti si riscul de diabet

00:30, 30.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat recent, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici, transmite AFP, potrivit Agerpres. „Consumul anumitor aditivi alimentari emulsifianti ar fi asociat cu…

Craniul unui baiețel de doi ani și jumatate a fost gasit langa satul in care-și petrecea vacanța la bunici și din care a disparut acum 9 luni, in Franța

16:00, 31.03.2024 - Parți din cadavrul micuțului Emile, care a disparut in iulie 2023, a fost gasit in apropiere de Haut-Vernet (in departamentul Alpes-de-Haute-Provence), a anunțat duminica procuratura din Aix-en-Provence. Anchetatorii nu au oferit informații cu privire la cauza morții copilului care avea doi ani și jumatate…

Cercetatorii au gasit antidot pentru stresul la locul de munca. Remediul nu este relaxarea, ci concentrarea!

00:10, 15.03.2024 - Antidotul stresului la locul de munca nu este relaxarea, ci concentrarea, considera Sonia Lupien, specialist in neuroștiințe din Canada, intr-un volum aparut in luna februarie anul acesta, transmite  Le Point .Stresul persistentSe vorbește despre stresul la locul de munca cand o persoana se confrunta…

Guvernul vrea sa modifice sistemul de plafonare pentru consumul de electricitate și gaze. Ce se intampla cu tarifele dupa 1 aprilie?

19:30, 29.02.2024 - Potrivit draftului consultat de Economedia , mecanismul de plafonare a prețurilor finale pentru consumarorii casnici și noncasnici de energie electrica și gaze va fi prelungit cu un an, pana la data de 31 martie 2026, dar unele prevederi vor fi modificate. - toți consumatorii non-casnici de energie…

Guvernul vrea sa modifice sistemul de plafonare pentru consumul de electricitate și gaze. Ce se intampla cu tarifele dupa 1 aprilie?

23:31, 28.02.2024 - Potrivit draftului consultat de Economedia , mecanismul de plafonare a prețurilor finale pentru consumarorii casnici și noncasnici de energie electrica și gaze va fi prelungit cu un an, pana la data de 31 martie 2026, dar unele prevederi vor fi modificate. - toți consumatorii non-casnici de energie…

Oamenii de știința din Franța au descoperit noi aditivi alimentari care provoaca cancer

03:20, 22.02.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit ca utilizarea anumitor emulgatori (e-uri) in produsele alimentare ar putea duce la apariția cancerului. Emulsificatorii sint aditivi alimentari care sint folosiți pentru a imbunatați textura și durata de conservare a alimentelor. Potrivit experților, acești…


Ce parere ai despre aceasta stire?