Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REPORTAJ DINCOLO DE ISTORIE Prima catedrală mitropolitană din Moldova, salvată de o răzmeriță a localnicilor, după ce austriecii au vrut să o demoleze

Publicat:

Biserica Mirauți din municipiul Suceava, unde a fost prima Mitropolie a Moldovei și a fost inmormantata prima soție a voievodului Ștefan cel Mare, este un monument istoric prea puțin cunoscut și insuficient promovat.

Foto: (c) Bogdan BARBULESCU / Arhiva AGERPRES

din Suceava, dr. Ioan Mareș (n.r. — arheolog și istoric, autor al carții ''Biserica Sfântul Gheorghe (Mirauți) din Suceava — prima a Moldovei'', aparuta în 2009), a declarat ca Biserica Mirauți face parte dintr-o așezare…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iași: Expozitia „O istorie a balului cuprinsa in ordinele de dans”

17:35, 08.05.2024 - Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”, in parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu, organizeaza in perioada 10 mai – 31 august 2024, expoziția „O istorie a balului cuprinsa in ordinele de dans”. Ordinul de dans sau carnetul…

Targul Meșterilor Populari la Muzeul Viei și Vinului din Harlau

18:20, 23.04.2024 - Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi organizeaza in perioada 27 – 28 aprilie 2024, la Muzeul Viei și Vinului din Harlau, Targul Mesterilor Populari, eveniment derulat in parteneriat cu Ateneul Național din Iași și Asociația „ART – Meșteșugurile Prutului”…

Lupta pentru putere in clanul Corduneanu! Cine sunt pretendenții la ”tron”, dupa decesul lui Costel Corduneanu

15:11, 23.04.2024 - Moartea lui Costel Corduneanu, zis ”Ștefan cel Mare al Moldovei”, a lasat liber ”tronul” celui mai puternic clan interlop din Iași.Acum sunt trei pretendenți la șefia gruparii interlope din Moldova, iar cel mai bin poziționat este Petronel Corduneanu, cel mai mare dintre cei 12 frați (9 baieți și 3…

Suceava este parte din Moldova sau Bucovina? Un profesor roman a dat raspunsul

08:40, 16.04.2024 - Mereu a existat intrebarea daca sucevenii sunt, de fapt, bucovineni sau moldoveni. Parerile au fost și sunt imparțite, dar haideți sa aflam ce spun un profesor universitar. Suceava, parte din Moldova sau Bucovina? Numele de Bucovina a fost atribuit de ocupanții austrieci parții de nord-vest a Moldovei,…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

La Muzeul de Istorie Nationala a Romaniei: Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodopera a artei medievale, cu o poveste extraordinara

19:30, 14.03.2024 - Stindardul liturgic al lui Stefan cel Mare, capodopera a artei medievale si cea mai pretioasa relicva istorica romaneasca din vremea domnitorului Moldovei, poate fi admirat in cadrul expozitiei "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" pana duminica, 31 martie 2024, in cadrul Muzeului National de Istorie…


Ce parere ai despre aceasta stire?