Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RAPORT Principalele carenţe ale sistemului de sănătate românesc, conform Comisiei Europene

Publicat:

Concret, raportul face o radiografie a sistemului de sanatate pe anul 2016 cand, arata expertii care au intocmit documentul, au existat mici schimbari structurale. Cu toate acestea, specialialistii spun ca sistemele electronice care ar trebui sa reduca birocratia din sistem nu sunt intotdeauna functionale, astfel ca incidenta coruptiei nu poate fi eliminata. Din punct de vedere al ratei mortalitatii, ea continua sa fie una foarte ridicata. Mai precis, se pierd 2.204 ani de viata potential productivi la 100.000 de locuitori. In plus, mortalitatea infantila, mortalitatea perinatala, mortalitatea

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția naționala la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024

07:10, 26.04.2024 - Documentul reflecta progresele inregistrate in implementarea recomandarilor din Pachetul de extindere 2023 și realizarea criteriilor de aderare la Uniunea Europeana in perioada iulie 2023 - martie curent, relateaza stiripesurse.md

Caravana Medicala, o picatura de speranța intr-un mare ocean de dezamagire al sistemului medical romanesc!

17:40, 25.04.2024 - Din cauza lipsurilor din spitale, condițiilor precare, a personalului subdimensionat, a prețurile ridicate, dar și distanțelor mari, tot mai mulți romani ezita sa mai mearga la medic. Vizita la doctor, pentru mulți dintre cei care traiec in satele țarii este doar atunci cand starea de sanatate se agreaveaza.…

Comunicat de presa. Irina Gina Tudosa este candidatul PNL Neamț pentru Primaria Borca

20:00, 24.04.2024 - Comuna Borca se afla in extremitatea nord-vestica a județului, la limita cu județul Suceava, pe malurile Bistriței, acolo unde aceasta primește apele afluenților Borca și Sabasa. Primul document care atesta, intr-o oarecare masura, existența și poziția administrativa a localitații, este Harta Administrativa…

UE nu trebuie parasita, ci schimbata

05:56, 19.03.2024 - Persista criza sectorului agricol european. Duminica, la Madrid, sute de fermieri au protestat din nou, pe jos și pe tractoare, impotriva „birocratiei excesive” și a reglementarilor de la Bruxelles de care sunt „sufocati”. Vineri, Comisia Europeana acceptase in extremis sa slabeasca respectarea unor…

Ministerul Educatiei, despre raportul privind reforma invatamantului preuniversitar- Documentul exploreaza patru domenii ale politicilor educationale

14:10, 05.03.2024 - Ministerul Educatiei afirma ca raportul privind reforma invatamantului preuniversitar exploreaza patru domenii ale politicilor educationale: evaluarea scolilor, alocarea resurselor pentru educatie, cariera didactica si sistemul de date si monitorizarea acestora, potrivit news.ro Directia Generala pentru…

Aproape 2000 de angajați ai sistemului de sanatate dambovițean vor reducerea decalajelor de salarizare din sistem

08:35, 01.03.2024 - Protest al Federației „Solidaritatea Sanitara” din Dambovița, desfașurat joi, 29 august,  in timpul pauzei de masa, fara intreruperea activitații unitaților. Conform sindicaliștilor acest protest a fost un alt semnal de avertizare a guvernanților: „o repetiție” pentru greva, care indica apropierea momentului…

Revoluție in sistemul de sanatate. Gravidele nu vor mai sta la coada la analize, conform unui nou proiect

12:45, 21.02.2024 - Asta in contextul in care rata mortalitatații infantile din Romania a urcat la 5,7 la mia de copii nascuți vii, fața de 5,2, cat era anul trecut.”Aceasta lege va permite femeilor insarcinate și femeilor care tocmai au nascut sa aiba analizele gratuite care le sunt deja garantate prin lege, și in practica…

Ora de vara 2024, iar dormim mai putin. Cand se potrivesc din nou ceasurile. Parlamentul European a recomandat Romaniei sa nu mai schimbe ora

14:45, 10.02.2024 - Anul acesta, romanii trec la ora de vara pe 31 martie 2024, respectiv in ultima zi de duminica a lunii martie. In duminica respectiv, ora 03.00 devine ora 04.00, ceea ce, in termeni populari, se poate traduce prin faptul ca „dormim mai putin”. Schimbarea orei de doua ori pe an are efecte asupra organismului…


Ce parere ai despre aceasta stire?