Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Raiul preistoric al României este la poalele Retezatului

Publicat:

Acolo unde oamenii refuza asfaltul,  iar valtoarea e masina de spalat Hunedoara ascunde peisaje rurale unice in lume. , gasim o bucata de rai, undeva, la poalele . Cand ajungi in , dai peste un loc unde odinioara traiau creaturi inspaimantatoare care au ramas in folclor drept balauri. Satul din zona pare si acum desprins din „Aventuri in epoca de piatra.”, iar oamenii traiesc dupa un alt ritm. Cresc animale, isi cladesc gardurile din bulgari mari de piatra si inca isi spala hainele in valtori, stramosul masinilor de spalat.

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Viața in comuna cea mai mica din Romania. Satele pustii din Batrana vor avea piste de biciclete VIDEO

22:55, 13.05.2024 - Oamenii din comuna Batrana din Hunedoara, cea mai mica din Romania ca numar de locuitori, nu vor avea nicio surpriza la alegerile din 9 iunie 2024, pentru funcția de primar al comunei aflata in Ținutul Padurenilor din Hunedoara.

Ce s-a aratat pe geam, in casa lui Lucas, nepotul lui Tzanca Uraganu, inainte ca acesta sa moara. Alina Marymar, postare cutremuratoare: „Alt semn...” / FOTO

16:40, 30.04.2024 - Lucas, nepotul lui Tzanca Uraganu, s-a stins din viața, iar el a lasatmulta durere in urma lui. Recent, Alina Marymar le-a aratat fanilor ei ce s-a aratat pe geam, in casa micuțului, inainte ca acesta sa moara. Iubita cantarețului de manele a facut o postare cutremuratoare. Iata ce a publicat partenera…

Trasee de primavara in Parcul Național Retezat, de-a lungul vailor și raurilor salbatice VIDEO

21:50, 20.04.2024 - Lacurile glaciare și crestele Munților Retezat (Hunedoara) sunt greu accesibile amatorilor de drumeții ajunși, in zilele de primavara, in Parcul Național Retezat, insa calatorii pot intra in rezervație pe trasee accesibile, de pe vaile unor rauri spectaculoase ce se strecoara prin munți.

Scene dramatice pe o strada din municipiul Deva. Un polițist a salvat viața unui localnic in ultimul moment

14:50, 22.03.2024 - Un polițist din Hunedoara a reușit sa salveze viața unui devean, care s-a prabușit pe o strada din municipiul Deva. Agentul de poliție l-a readus in simțiri, dupa ce i-a aplicat manevrele de resuscitare.

Ultimul mesaj lasat de Maria Tanase inainte sa moara: Scrisoare emoționanta de ramas bun

22:25, 22.02.2024 - Ultimele cuvinte scrise de Maria Tanase inainte de a pleca din aceasta lume sunt un testament al iubirii și recunoștinței. Intr-o scrisoare adresata soțului sau, talentata interpreta și-a exprimat gandurile, lasand in urma un mesaj de adio și mulțumire pentru viața petrecuta alaturi de cel care i-a…

Viața romanilor in padurile din valea Mureșului: „Au facut drum cand nu au mai fost oameni in sat” VIDEO

22:35, 20.02.2024 - Mai multe așezari de pe valea Mureșului din Hunedoara au fost scoase din izolare de cațiva ani, odata cu construcția unor șosele. Localnicii au ramas din ce in ce mai puțini, dar se mandresc cu „comorile” din mijlocul satelor inconjurate de paduri.

Proiectul „Vreau sa cresc sanatos”, promovat de președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma

17:25, 20.02.2024 - Bianca are 14 ani și datorita proiectului ”Vreau sa cresc sanatos”, promovat de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, și-a schimbat total stilul de viața. Adolescenta a  aflat despre  acest program chiar la școala din Ciolpani, unde invața.  A participat,  doua luni, la  workshopuri…

Viața dura in satul din munți, situat intre doua județe. Locul de poveste este incolțit de lupi și urși VIDEO

04:55, 20.02.2024 - Cateva familii mai locuiesc in satul Negoiu din Hunedoara, una dintre cele mai izolate așezari din Munții Poiana Rusca. Locul este spectaculos, pitoresc, dar padurile sale sunt pline de salbaticiuni.


Ce parere ai despre aceasta stire?