Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primul element retras din patrimoniul UNESCO: un festival belgian acuzat de antisemitism

Publicat:

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura a anunțat ca festivalul anual din Alost, Belgia, a devenit primul element retras din lista patrimoniului cultural imaterial al umanitații UNESCO, dupa acuzații de antisemitism, scrie Mediafax citand huffingtonpost.fr.Carnavalul din orașul belgian Alost a fost acuzat, in luna martie, de antisemitism, dupa ce unul dintre carele alegorice a aparut decorat cu doua figuri caricaturale care reproduceau multe dintre stereotipurile antisemite din anii 1930, potrivit Mediafax. Dupa acest incident, activiști antirasism și organizații de evrei…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alexandru Panisoara (PER): Daca vrem punerea in valoare a patrimoniului cultural si istoric al Bucurestiului, trebuie sa facem parteneriate public - privat

16:25, 18.04.2024 - Cu ocazia Zilei Internationale pentru Conservarea Monumentelor (18 aprilie), candidatul Partidului Ecologist Roman (PER) la Primaria Generala a Capitalei, arhitectul Alexandru Panisoara, solicita implementarea unei strategii pentru salvarea monumentelor din Bucuresti care se afla intr-o stare avansata…

Indemnizații pentru romanii declarați „tezaur uman viu”. Anunțul ministrului Culturii

14:50, 28.03.2024 - Fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale, de refacere a unor gari de patrimoniu și a muzeelor in aer liber, indemnizații pentru tezaurele umane vii - sunt deciziile adoptate de Guvern, astazi, la propunerea Ministerului Culturii!Ca urmare a adoptarii Ordonanței nr. 19/2024 pentru…

Scena muzicii techno din Berlin a fost inclusa pe lista patrimoniului cultural UNESCO

09:01, 18.03.2024 - Scena muzicii techno din Berlin a fost inclusa pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO, ca recunoastere a contributiei acesteia la identitatea culturala a orasului, potrivit news.ro. Clubcommission din Berlin, o retea pentru cluburile si muzicienii techno din Berlin, a descris aceasta…

14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii

05:35, 14.03.2024 - 14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii 14 martie: Ziua Pi. Denumirea ii vine de la litera greceasca π, prima litera din cuvantul “περίμετρος”, care inseamna “perimetru”.  Incepand din 2019, pe 14 martie este sarbatorita…

Sute de situri culturale din Ucraina au fost avariate

18:26, 14.02.2024 - Un numar de 341 de situri culturale din Ucraina au fost avariate de la inceputul razboiului, conform datelor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), transmite miercuri agentia DPA. Printre cladirile cele mai grav avariate se numara si catedrala ''Schimbarea la Fata''…

Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment

06:05, 13.02.2024 - Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment  Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Aceasta zi a fost proclamata de catre UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura) in noiembrie 2011. Masura a…

Bolero și ceviche, recent incluse in Lista reprezentativa a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii UNESCO, serbate la Institutul Cervantes din București

10:00, 07.02.2024 - ​​​​​​​Ambasada Cuba, Ambasada Mexic și Ambasada Peru in Romania in colaborare cu Institutul Cervantes din București organizeaza, in perioada 12-14 februarie 2024, un program amplu de evenimente menit sa celebreze includerea bolero-ului și a ceviche-ului

Spotlight Heritage Timișoara NFTs – o modalitate unica de apreciere și conservare a patrimoniului cultural al Timișoarei in lumea digitala

11:10, 30.01.2024 - In 2023, anul in care Timișoara a fost Capitala Europeana a Culturii, Universitatea Politehnica Timișoara, prin proiectul Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, a integrat tehnologia NFT (non-fungible tokens) in cultura digitala pentru a oferi o perspectiva digitala și unica asupra…


Ce parere ai despre aceasta stire?