Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prima femeie din Europa doctor în Drept a fost o româncă. Cum a ajuns Sarmiza Bilcescu avocat şi de ce n-a putut practica această meserie

Publicat:

O romanca a fost prima femeie din Europa care a obtinut titlul de doctor in Drept. a ramas in istorie ca deschizatoarea de drumuri pentru femei in domeniul avocaturii. La 17 ani, romanca se inscria la Drept, la Sorbona, creand rumoare in epoca in care acest domeniu era destinat exclusiv barbatilor.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO – Macron tocmai a propus cel mai indrazneț proiect european impotriva Rusiei

04:10, 26.04.2024 - Presedintele Emmanuel Macron a rostit joi un discurs la Sorbona despre viziunea sa despre Europa si, abordand subiectul razboiului din Ucraina, a vorbit si despre soarta Ucrainei si a Republicii Moldova, relateaza Le Figaro, informeaza News.ro.

Școala de elita a textiliștilor romani. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

22:30, 10.04.2024 - Botoșani se poate lauda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din Romania. Elevii invața sa lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultima generație și fac practica la cele mai puternice fabrici din industria textila din nordul Moldovei.

O femeie din Cluj a tras sperietura vieții ei in timp ce se afla la un restaurant. Ce a putut sa gaseasca in mancare

16:20, 22.03.2024 - O femeie din Cluj a decis sa manance in oraș și ceea ce trebuia sa fie o masa copioasa s-a transformat intr-o sperietura in toata regula. Ulterior, ea a dezvaluit ca viața i-a fost pusa in pericol.

SPECIAL | Sarmiza Bilcescu. Prima femeie din lume doctor in Drept a invins misoginismul de la Paris

21:00, 16.03.2024 - Cu toate ca provenea dintr-o clasa sociala privilegiata, Sarmiza Bilcescu a avut de infruntat discriminarea inradacinata chiar și in una dintre cele mai prestigioase universitați: Sorbona.

Baroul București: Se instituie Premiul de Excelența ,,Sarmiza Bilcescu-Alimanișteanu”

10:45, 09.03.2024 - Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii – 8 Martie 2024, avand in vedere personalitatea Sarmizei Bilcescu-Alimanișteanu, prima femeie avocat din Europa si prima din lume cu un doctorat in Drept, Decanul Baroului București a instituit prin Decizia nr. 33 din 6 martie 2024, Premiul de Excelența „Sarmiza…

A jucat pentru CFR Cluj, iar acum este vazut drept inlocuitorul lui Xavi la Barcelona

14:16, 15.02.2024 - Roberto De Zerbi este unul dintre antrenorii care au impresionat Europa odata cu venirea sa la Brighton. Acesta a dus echipa din Premier League in premiera in cupele europene, iar acum Barcelona il vede drept posibil inlocuitor al lui Xavi.

O romanca s-a dat drept barbat timp de 7 ani pentru a pacali alta femeie. A obținut peste 65.000E de la ea, dupa ce i-a promis ca o ia de nevasta

16:20, 07.02.2024 - O femeie a ramas fara bani și fara iubirea vieții ei, atunci cand a aflat ca nu era intr-o relație de 7 ani cu un barbat care locuia in strainatate ci ,,povestea ei de iubire” era, de fapt, o pacaleala orchestrata de o femeie din același oraș. Intamplarea halucinanta a inceput in noiembrie 2016…


Ce parere ai despre aceasta stire?