Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premiera in astronomie. NASA a detectat lumina pe o planeta pamanteana din afara sistemului solar

Publicat:

Un an pe aceasta planeta din afara sistemului solar dureaza doar 18 ore pamantene.

Un telescop spatial al NASA a detectat lumina infrarosie de pe o planeta botezata &"Super-Pamantul", de doua ori mai mare decat Terra. Astronomii considera descoperirea de importanta istorica, scrie .

Telescopul spatial Spitzer a detectat lumina de pe planeta 55 Cancri e, care orbiteaza in jurul unei stele aflate la 41 de ani lumina de Pamant. Un an pe aceasta planeta din afara sistemului solar dureaza doar 18 ore pamantene.

Planeta a fost descoperita in 2004 si nu…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Tot mai multe dovezi indica existența unei planete misterioase in sistemul nostru solar

12:15, 24.04.2024 - Un grup de astronomi din SUA și Franța susține ca a identificat noi dovezi care indica prezența misterioasei planete. Ar fi vorba despre așa numita Planeta X, sau Planeta 9, o planeta masiva aflata la marginea sistemului solar. Alte titluri din Sci ence Report: ● Ideea ca proto-scrierea ar fi aparut…

VIDEO | Au aparut dovezi clare ca exista o planeta ascunsa in sistemul nostru solar: Ce spun specialiștii

15:55, 20.04.2024 - Oamenii de știința spun ca au gasit noi dovezi ca exista o planeta ascunsa in sistemul nostru solar.De ani de zile, unii astronomi au sugerat ca un comportament neobișnuit la marginea sistemului nostru solar este cel mai bine explicat de o alta planeta nedescoperita.

Astronomii au descoperit in Calea Lactee o gaura neagra atipica pentru galaxia noastra

18:56, 16.04.2024 - ​Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record - de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP…

„Pamantul va fi inghițit de Soare”. Cum arata sfarșitul sistemului nostru solar

13:45, 13.04.2024 - Stelele pitici albe sunt stele cu o densitate mare care le arde tot combustibilul și distruge obiecte planetare mai mici. Este sfarșitul lumii, dar nu așa cum il știm noi, informeaza The Guardian. 

Descoperire importanta a astronomilor: Un curcubeu a fost observat pe o planeta din afara sistemului solar

23:30, 07.04.2024 - Semnele unor misterioase modele asemanatoare curcubeului au fost detectate pe o planeta din afara sistemului solar, au anunțat astronomii, potrivit BBC.Fenomenul, numit efectul de glorie, este adesea observat pe Pamant și a fost descoperit o singura data pe o alta planeta, Venus.

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Astronomii au descoperit cel mai stralucitor obiect din univers – un quasar care „mananca” un soare pe zi

08:35, 20.02.2024 - Lumina acestuia este de 500 de miliarde de ori mai stralucitoare decat soarele nostru, spun cercetatorii. Masa sa este de aproximativ 17 miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui sistemului nostru solar, el devorand echivalentul unui soare pe zi, scrie The Guardian


Ce parere ai despre aceasta stire?