Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Polemică în jurul descoperirii unei cavităţi imense în piramida lui Keops

Publicat:

Oamenii de știința din cadrul proiectului ScanPyramids au dezvaluit joi, intr-un studiu, prezența unei cavitați "la fel de mare ca un avion de 200 de locuri in centrul piramidei" lui Keops, un monument de 139 de metri inalțime și 230 de metri lațime de pe platoul Gizeh, de la periferia Cairo.

a declarat pentru AFP ca s-a intalnit in urma cu doua luni, la Cairo, cu responsabilii proiectului, care i-au adus atunci la cunoștința concluziile lor. "I-am informat ca nu este vorba despre o descoperire", a spus el.

"Piramida este plina de cavitați, dar asta nu inseamna…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Radu Tuhuț: Vreau investitori și locuri de munca la Abrud, pentru ca oamenii sa o duca mai bine și orașul sa se dezvolte!

06:40, 20.04.2024 - Vreau investitori și locuri de munca la Abrud, pentru ca oamenii sa o duca mai bine și orașul sa se dezvolte! Principalul obiectiv al programului de guvernare locala, pe care l-am realizat alaturi de echipa PSD Abrud, pentru perioada 2024-2028, este atragerea investitorilor și crearea de locuri de munca.…

Inspectorii de munca au fost prezenți luni la Campia Turzii dupa ce 13 persoane s-au intoxicat cu o substanța folosita la curațarea mobilei!

10:11, 26.03.2024 - Luni la Campia Turzii a fost activat Planul Roșu de intervenție dupa ce 13 persoane s-au intoxicat cu o substanța folosita la curațarea mobilei in timp ce lucrau la o unitate de producție din zona. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe, echipaje SMURD, pompierii și poliția. Potrivit informațiilor…

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

A fost gasita o modalitate ieftina de a extrage aur din "deșeuri"

04:15, 07.03.2024 - Extragerea metalelor prețioase din deșeuri ar putea fi profitabila cu ajutorul unei noi metode, spun inginerii. Cercetatorii de la Școala Tehnica Superioara din Elveția (ETH Zurich) au folosit un burete fibrilar proteic pentru a extrage aur de inalta puritate din placi de baza vechi. Se estimeaza ca…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

00:05, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?