Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Personalitatea zilei. Vladimir Cristi, ultimul comisar gubernial al Basarabiei înainte de Unire

Publicat:

S-a nascut în 1880 în satul Teleseu, jud. Orhei, la mosia tatalui sau, Grigore Cristi (1856-1911), care era casatorit cu principesa Maria Trubetkaia (1856-1926). 

Bunicul lui a fost Ioan Cristi, renumitul maresal al nobilimii basarabene, casatorit cu Alexandra Nelidov, fiica lui Alexandru Nelidov, basarabeanul ajuns ambasador la Constantinopol. La rândul sau, Vladimir Cristi a fost casatorit la Moscova cu contesa Elena Al. Sologub.

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Moscova si Facultatea de Agronomie a Universitatii din Paris. Dar faptul…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Coroana reginei Maria, expusa timp de o luna la Iași. Valoreaza 25 de milioane de euro. „A fost bijuteria cea mai stralucitoare din evantaiul manifestarilor destinate incoronarii”

13:05, 10.05.2024 - Unul dintre cele mai importante obiecte din patrimoniul Romaniei este expus incepand din 9 mai, timp de o luna, la Palatul Braunstein din Iași. Este vorba despre coroana din aur masiv „inaugurata” de regina Maria cu ocazia incoronarii din octombrie 1922. Libertatea a discutat cu istoricul ieșean Claudiu…

INTERVIU. Ionela Baluța, profesor universitar, despre egalitatea de șanse in viața publica: „Sexismul, misoginia și violențele descurajeaza sau elimina femeile din arena politica” 

20:10, 01.05.2024 - Vasile Ernu a discutat cu Ionela Baluța - profesoara la Facultatea de Științe Politice a Universitații din București și directoare a Centrului pentru Politicile Egalitații de Șanse - despre modul in care sunt prezente femeile in politica. Despre motivele pentru care sunt indepartate sau se indeparteaza…

Artist Talk cu baimareanul Mircea But

10:05, 11.04.2024 - Joi, 18 aprilie, incepand cu ora 10.00, demisolul cladirii vechi a Colegiului de Arte Baia Mare va fi gazda unui Artist Talk cu Mircea But. Mircea But (nascut in 1991 in Baia Mare, Romania) locuiește și lucreaza in Cluj-Napoca. A absolvit Colegiul de Arte Baia Mare, Facultatea de Pictura a Universitații…

S-a gasit profesor de matematica pentru clasa cu probleme de la Liceul Teoretic Carei

09:25, 10.04.2024 - Dupa mai bine de o saptamana in care elevii clasei a XI-a, secția romana, specializare matematica-informatica de la Liceul Teoretic Carei au ramas fara profesor la disciplina Matematica, conducerea școlii a reușit sa gaseasca pe cineva disponibil in persoana doamnei profesoare Gasko. Urmare a unei reclamații…

Colaborare și Educație: Universitatea „Valahia” și Penitenciarul Mioveni impreuna pentru o Justiție și Reintegrare Sociala Durabila

23:20, 09.04.2024 - Intr-o inițiativa ce imbina educația și colaborarea interinstituționala,  Universitatea ” Valahia” din Targoviște prin Facultatea  de Drept și Științe Administrative, a dat startul colaborarilor cu instituții publice. Așa cum au afirmat rectorul Universitații Valahia, conf.univ.dr. Ioan Corneliu Salișteanu…

Facultatea de Economie și Drept din cadrul UMFST. Inovarea ca element central

18:10, 06.04.2024 - Facultatea de Economie și Drept din cadrul Universitații de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș reprezinta o structura importanta a universitații atat prin numarul de studenți cat și prin diversitatea programelor de studii. Invațamantul economic, administrativ…

„Conexiuni” intre Universitațile de Arte din București și Iași

18:35, 25.03.2024 - Deschiderea dintre Universitațile de Arte din București și Iași vine in intampinarea artiștilor care au nevoie sa comunice intre ei, dar satisface și dorința publicului de a cunoaște evoluțiile in lumea artei. O alta etapa a unui proiect prin care studenții graficieni și sculptori din București expun…

Cea mai calda luna februarie in Romania, dar și in Europa. Avertisment al specialiștilor legat de incalzirea globala

13:30, 06.03.2024 - Conform datelor, luna februarie a acestui an a fost cea mai calda din istoria masuratorilor in Romania, dar și alte țari europene, arata fizicianul Bogdan Antonescu, intr-o analiza InfoClima.ro . Aceste recorduri ale temperaturii medii globale pentru ultimele noua luni (iunie 2023 - februarie 2024)…


Ce parere ai despre aceasta stire?