Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pastel de yogur. O tartă ușoară ca o călătorie în Portugalia

Publicat:

Pe noi ne apucase dorul de Portugalia și de pasteis de nata, dar soția nu a vrut sa gateasca ceva greu. Așa ca a gasit rețeta de „pastel de yougur”, pe care m-am gandit sa v-o prezint și voua. Sa se bucure și alții, vorba aia. Iata ce aveți de facut: Se iau patru oua si se separa albușul de galbenus, in doua vase distincte. Albușul se bate cu un praf de sare (cu mixerul, nu cu altceva), pana ce devine o spuma tare, care nu curge din vas. Apoi se da la frigider. Intre timp cele 4 galbenușuri se mixeaza cu 100 gr zahar (de aceasta data se poate folosi și un tel), pana ce capata volum și se obține…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pastel de Belem: Portugalia intr-o tarta

06:40, 06.04.2024 - Atunci cand un turist se gandește la Romania, sunt mari șanse sa asocieze vacanța cu gustul unei ciorbe dense sau cu sarmalele ori micii. Și noi facem de obicei asta, dupa o vacanța. Purtam o intreaga poveste intr-o imagine sau intr-o amintire culinara. I

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețete quiche de primavara – cele mai bune rețete de tarte din legume

09:05, 15.03.2024 - Tarta facuta din legume și aluat, care este cunoscuta sub denumirea de quiche, este unul dintre cele mai indragite preparate culinare. Este ideal pentru consum in orice moment al zilei și poate fi realizat din orice tip de legume preferi. Mai jos iți recomandam cele mai gustoase rețete de quiche. Idei…

De ce sa pui carnea de porc 30 de minute la frigider inainte de a o gati. Cotletele vor ieși perfecte

16:30, 19.02.2024 - Vrei sa gatești cotlete de porc delicioase? Playtech Știri iți explica secretele unui preparat deosebit. Afla in randurile de mai jos care este motivul pentru care ar trebui sa lași carnea de porc 30 de minute la frigider, inainte de a o gati. Rezultatul final va mulțumi chiar și pe pretențioși! Cotletele…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…

Ușoara scadere a numarului de copii necajiți, vulnerabili, in situație de risc, luați ...

15:05, 30.01.2024 - Numarul copiilor necajiți, vulnerabili, provenind din familii numeroase (unii in pragul abandonului școlar), copii abuzați, care trec prin traume greu de imaginat și care au beneficiat de masuri speciale de protecție a scazut anul trecut fața de anul 2022.Cel puțin așa rezulta din statisticile ...

Cum prepari delicioasele chiftelute marinate. Copiii iubesc aceasta rețeta: care este secretul

11:20, 29.01.2024 - Ingrediente:- 500 grame carne de vitel tocata- 250 grame carne de porc tocata- 2 morcovi rasi- 2 cartofi fierti si pasati- 2 cepe- 1 felie paine (inmuiata intr-un castronel de lapte, cat sa o acopere)- 2 oua- 1 legatura marar tocata/taiata marunt- sare si piper- o cana faina pentru tavalitul chiftelelor…

Secretul galuștelor pufoase. Ce trebuie sa pui in ele ca sa nu se sfarame la fiert

15:05, 28.01.2024 - Daca vrem sa pregatim 3 porții de galuște, vom avea nevoie de doar un singur ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș, cat și puțina sare. Deși pare o rețeta extrem de simpla, galuștele sunt mult mai greu de pregatit decat pare la prima vedere! Chiar daca nu ar trebui sa petrecem mai mult de 35 de minute…


Ce parere ai despre aceasta stire?