Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

OMS avertizează: Campaniile lente de vaccinare şi meciurile din cadrul Euro 2020, la baza unui nou val în Europa

Publicat:

Numarul contaminarilor cu SARS-CoV-2 a crescut cu 10% in ultima saptamana in Europa, dupa doua luni de declin, iar riscul aparitiei unui nou val este tot mai mare, a avertizat a Sanatatii.

Directorul regional, , a spus ca riscul este accentuat de campaniile lente de vaccinare, de noile variante ale coronavirusului si de reluarea activitatilor sociale.

Euro 2020 este vazut ca un „super-propagator”. Sute de microbisti care au revenit din Londra si au fost diagnosticati cu Covid-19.

, reprezentant OMS, a cerut…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Creatorii vaccinurilor anti-COVID-19 cu ARN mesager au fost recompensati cu Premiul OMS pentru Sanatate Globala. "Au salvat vieți!"

16:15, 28.05.2024 - Doi oameni de știința din Statele Unite, recunoscuți a fi creatorii vaccinurilor anti-COVID-19 cu ARN mesager, au fost recompensați de Organizația Mondiala a Sanatații cu Premiul pentru Sanatate Globala. "Profesorii Katalin Kariko si Drew Weissman au salvat vieți in timpul pandemiei", spune directorul…

Crestere brusca a numarului de cazuri de rujeola in Europa, avertizeaza OMS

14:50, 28.05.2024 - Numarul cazurilor de rujeola in Europa continua sa creasca vertiginos si ar putea depasi pragul foarte ridicat inregistrat deja in 2023, a avertizat marti Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a subliniat totodata importanta vaccinarii, informeaza AFP, citata de Agerpres.OMS precizeaza ca au…

OMS: Numarul cazurilor de rujeola in Europa creste vertiginos

14:35, 28.05.2024 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat marti ca numarul cazurilor de rujeola in Europa continua sa creasca vertiginos si ar putea depasi pragul foarte ridicat inregistrat deja in 2023. OMS a subliniat totodata importanta vaccinarii, informeaza AFP. 56.634 de cazuri de rujeola si patru decese…

OMS avertizeaza: Exista riscul ca gripa aviara sa se raspandeasca la vacile din afara Statelor Unite

14:56, 30.04.2024 - Un oficial de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat marti ca exista riscul ca virusul gripei aviare H5N1 sa se raspandeasca la vacile din afara Statelor Unite prin intermediul pasarilor migratoare.

OMS spune ca riscul infectarii oamenilor cu gripa aviara este o „preocupare enorma”. „Rata mortalitații este extraordinar de mare”

23:50, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și-a exprimat ingrijorarea cu privire la raspandirea gripei aviare H5N1, care are o rata de mortalitate „extraordinar de mare” la om, transmite The Guardian.

OMS avertizeaza asupra transmiterii gripei aviare la om. Un texan s-a infectat de la o vaca bolnava

19:05, 18.04.2024 - In cadrul unei coferinte de presa organizata joi, la Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca s-a inregistrat o crestere mare a cazurilor de gripa aviara la oameni, ceea ce este un motiv serios de ingrijorare.

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Ni se pregateste o noua pandemie, pe care o vom inghiti ca „papagalii”? Ce a transmis OMS despre „Boala papagalului”

11:30, 07.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a atras atentia asupra unei noi boli ce se raspandeste in Europa. Se numeste „Boala papagalului”. Organizatia a avertizat asupra creșterii cazurilor de psitacoza. Unde s-au inregistrat cazuri de imbolnavire? Austria, Danemarca, Germania, Suedia și Olanda au raportat…


Ce parere ai despre aceasta stire?