Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii din specia Homo sapiens erau înarmaţi în Europa acum 54.000 de ani cu arcuri şi săgeţi

Publicat:

O pestera din sudul Frantei a oferit dovezi despre cea mai veche utilizare cunoscuta a arcurilor si sagetilor in Europa, acum 54.000 de ani de catre Homo sapiens - cu 40.000 de ani mai devreme decat a fost demonstrat anterior aici, potrivit unui studiu publicat miercuri in revista . , utilizarea arcurilor si sagetilor a fost documentata ca datand de acum 70.000 de ani. Dar pana acum, in Europa, cele mai vechi dovezi aveau intre 10.000 si 12.000 de ani (in Germania). Acest noi date au fost determinate dupa unelte gasite in din departamentul Drome. Situl

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…

Crabii cu gheare fac ravagii in raurile Europei

11:25, 31.01.2024 - Numiți dupa parul dens de pe ghearele lor din fața, crabii cu gheare sunt creaturi intimidante și fac ravagii in raurile Europei. Corpul lor maro inchis poate crește pana opt centimetri și, cu ghearele intinse, se pot intinde la 25 de centimetri, aproximativ de dimensiunea unei farfurii. Clasificați…


Ce parere ai despre aceasta stire?