Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință au confirmat vechimea unei posibile relicve a Sfântului Nicolae

Publicat:

Cu cateva saptamani inainte de sarbatorile de sfarșit de an, cercetatorii de la universitatea din Oxford afirma ca un fragment de os analizat recent ar putea fi al Sfantului Nicolae, cel care a inspirat povestea lui Moș Craciun, relateaza AFP.
Cercetatorii au studiat un micro-eșantion de fragment osos și o datare cu carbon a permis stabilirea faptului ca relicva dateaza din secolul al IV-lea dupa Hristos, respectiv epoca in care a murit (in jurul anului 343 dupa Hristos), potrivit istoricilor. "Rezultatele sugereaza ca fragmentul de os ar putea fi autentic și i-ar putea aparține…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Un nou tratament antigripal fara vaccin ar putea salva sute de mii de vieți

14:45, 16.03.2024 - Tratament antigripal fara vaccin Cercetatorii sunt pe cale sa descopere un nou tratament antigripal și aceasta nu are legatura cu vaccinarea antigripala. Oamenii de știința au stabilit deja ca unii viruși și bacterii provoaca infecții in organism prin prinderea mai intai de moleculele de zaharoza de…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

De ce te trezești greu dimineața

12:45, 06.03.2024 - Sa dormim este foarte important, iar felul in care o facem și durata somnului ne pot ajuta sa obținem odihna de care avem nevoie, sa fim sanatoși și sa avem o stare de spirit excelenta. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda o atenție deosebita somnului așa cum ar fi normal, iar din aceasta cauza…

Oamenii de știința din Japonia au realizat un experiment și au dezvaluit cum sa devii mai deștept in 3 minute

05:11, 18.02.2024 - Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumina in ceea ce privește relația dintre muzica și activitatea de mișcare și funcția creierului. Rezultatele, publicate in revista IBRO Neuroscience, indica faptul ca doar citeva minute de dans pe muzica ritmata pot imbunatați…


Ce parere ai despre aceasta stire?