Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nu există toleranță fără recunoașterea intolerabilului

Publicat:

Sever Voinescu In 1689, un anume teolog protestant olandez a publicat o scrisoare primita de la prietenul sau, filozoful .

 Pîna astazi, textul acestei scrisori este cunoscut sub titlul &"O scrisoare despre toleranța&" tuturor celor care studiaza problema toleranței. Este un text fundamental, cu care oricine vrea sa aprofundeze aceasta tema începe studiul.

Nu este de neglijat faptul ca acest text fondator pentru ideea de toleranța în modernitate se refera la toleranța religioasa. În Occidentul secolului al XVII-lea, de altfel, nu se punea…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Protecția drepturilor de autor, in atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice

19:46, 26.04.2024 - Protecția drepturilor de autor, in atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice Sancțiuni de peste 6.000 de lei in urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare…

Newsbv.ro transmite LIVE de la slujbele de Paște in romana și maghiara de la Biserica Inalțarea Sfintei Cruci

10:10, 30.03.2024 - Credinciosii romano-catolici si protestanti sarbatoresc duminica, Pastele. Credinciosii romano-catolici, protestanti si reformati sarbatoresc, duminica, Invierea Domnului , cea mai mare sarbatoare a crestinilor. Newsbv.ro va transmite LIVE de la slujbele in romana și maghiara de la Biserica Inalțarea…

Memorialul “Petru Ghiurca” la box

18:20, 28.03.2024 - Clubul Ring Box Tg.Mureș organizeaza joi, 4 aprilie, cea de-a 13-a ediție a Memorialului "Petru Ghiurca" la box. Competiția se va desfașura in Sala Sporturilor Simon Ladislau, de la ora 15.00, intrarea spectatorilor fiind libera. Potrivit principalului organizator, antrenorul Dan Ghiurca, la eveniment…

Eduard Hellvig, comentarii acide despre Catalin Cirstoiu: Un candidat comun bun de pus in muzeul concordiei depline. Nu sperie și nu deoache pe nimeni

18:41, 22.03.2024 - Eduard Hellvig, comentarii acide despre Catalin Cirstoiu: Un candidat comun bun de pus in muzeul concordiei depline. Nu sperie și nu deoache pe nimeniEduard Hellvig, fostul șef al SRI, a comentat, deja in stilu-i caracteristic, alegerea medicului Catalin Cirstoiu ca și candidat al PSD-PNL la Primaria…

Alex Ciorogar, fondatorul Editurii OMG: „Cand e facuta cum trebuie, poezia e cool – urbana, hipstereasca, sfidatoare, rebela, autonoma, chiar narcisica aș zice și, foarte important, ironica și autoironica” 

07:00, 09.03.2024 - Vasile Ernu a discutat cu fondatorul Editurii OMG, Alex Ciorogar, despre motivele care au dus la apariția in peisajul cultural al unei edituri care pune in prim-planul activitaților sale poezia, care sunt tendințele pe aceasta piața și cine sunt vocile noilor generații de poeți. Vasile Ernu: Am scris…

Ministerul Finanțelor lamurește problema drepturilor de autor - Cine trebuie sa depuna Declarația Unica

20:15, 19.02.2024 - Ministerul Finanțelor a emis un comunicat de presa pentru a clarifica regulile referitoare la depunerea Declarației Unice pentru persoanele care obțin venituri din drepturi de autor. Potrivit comunicatului, persoanele care au venituri din drepturi de autor nu sunt obligate sa depuna Declarația Unica…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…

Diferențele dintre bisericile ortodoxe și cele catolice. Cum le recunoști, de fapt: este foarte simplu

20:36, 12.02.2024 - Intre bisericile ortodoxe și cele catolice exista anumite diferențe, dar multe persoane nu știu sa le recunoasca. Pana la Marea Schisma din anul 1054, cele doua culte, catolic si ortodox, au format o singura Biserica. Ulterior, acestea s-au divizat. Iata cum le recunoști, de fapt! Diferențele dintre…


Ce parere ai despre aceasta stire?