Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi descoperiri arheologice în situl Şoimeni „Dâmbul Cetății”, județul Harghita

Publicat:

Echipa de arheologi din cadrul Muzeului Național al Carpaților Rasariteni (MNCR) din Sf. Gheorghe, jud. Covasna, coordonata de dr. , in calitate de responsabil științific, și formata din dr. , dr. Dan Ștefan și drd. a participat, in perioada iunie-august 2023,  la cercetare arheologica interdisciplinara a sitului Soimeni „Dambul Cetații”, comuna […] descoperiri arheologice in situl Soimeni „Dambul Cetații”, județul Harghita apare prima data in Mesagerul de Covasna .

Citeste articolul mai departe pe mesageruldecovasna.ro…  

Sursa articol: mesageruldecovasna.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sa sprijinim programul „Bursele Romani pentru Romani”organizat de Asociația Calea Neamului, pentru copiii din Covasna, Harghita, Mureș, Satu Mare!

08:40, 04.05.2024 - Un numar de 70 de elevi din județele Covasna, Harghita, Mureș și Satul Mare, beneficiari ai programului „Bursele Romani pentru Romani” organizat de Asociația Calea Neamului, cu sprijinul Grai strabun,  au nevoie de susținere financiara din partea fiecaruia dintre noi, pentru a urma cursurile in unitați…

Semn de recunoștința fața de cinci „cetațeni de onoare ai cominuitații romanești”, in zi de sarbatoare

08:41, 25.04.2024 - Cinci persoane de diferite profesii din municipiul Sfantu Gheorghe au primit astazi titlul „Cetatean de onoare al comunitatii romanesti”, conferit de Forumul Civic al Romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) in semn de pretuire si recunostinta pentru activitatea publica si profesionala…

Participare covasneana la reuniunea de lucru privind absorbția fondurilor europene pentru dezvoltare locala și regionala, organizata la Sibiu

12:00, 12.04.2024 - Peste 45 de reprezentanți au autoritaților publice locale din Regiunea de Dezvoltare Centru, respectiv județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, alaturi de membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR Centru) din Regiunea Centru și de experții Agenției pentru Dezvoltare Regionala…

Ore de romana și matematica, consiliere psihologica și sali de clasa echipate digital pentru elevi din patru școli covasnene, prin proiectul de educație „Deschidem școala”

06:55, 27.03.2024 - Elevii claselor a V-a și a VI-a ai Școlii Gimnaziale din localitatea Haghig, Școlii Gimnaziale „Kovacs Ferenc” și Școlii Gimnaziale „Opra Benedek” din localitatea Sanzieni, precum și  cei ai Școlii Gimnaziale „Benko Jozsef” din localitatea Braduț, județul Covasna, alaturi de școlari din alte 11 unitați…

In memoriam Nita Preda (1948 – 2016). Un om de isprava, un bun profesionist și lider civic, un  OM  intre oameni

21:35, 14.03.2024 - In data de 14 februarie 2024 s-au implinit 78 de ani de la nașterea economistului, publicistului și liderului civic, Nița Preda, care a trecut la cele  veșnice in 8 decembrie 2016. Conducerea Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita și Mureș aducea un sincer omagiu de prietenie si pretuire,…

8 Martie – 8 Portrete. Doamne din Harghita și Covasna care inspira și sunt un exemplu in domeniul lor de activitate

15:35, 08.03.2024 - Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii va invitam sa ne oprim cateva minute la 8 personalitați feminine din Harghita și Covasna, care se remarca profesional in diferite domenii de activitate, lasand urme frumoase in memoria celor cu care au interacționat sau pe care i-au format de-a lungul timpului.…

Marțișorul din a doua jumatate a secolului XX, in nordul județului Harghita

17:00, 01.03.2024 - In nordul Harghitei, in secolul trecut, marțișorul era inca simplu și se lucra in familie. Din cateva marturii se poate concluziona ca era alcatuit din firul alb-roșu realizat din bumbac sau matase, care se termina in canaci și la care se adauga sau nu o amuleta, lucrata de asemenea manual. Capetele…

Vernisajul expoziției „Zestrea minerala a Romaniei” la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc

07:30, 20.02.2024 - Muzeul Național al Carpaților Rasariteni și Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare, alaturi de colaboratori, anunța deschiderea expoziției „Zestrea minerala a Romaniei” la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, aceasta fiind a 15-a locație pe harta expoziției.Vernisajul…


Ce parere ai despre aceasta stire?