Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Neutronii, busole în căutarea materiei întunecate

Publicat:

Credit imagine: , intunecata reprezinta unul dintre cele mai mari mistere ale fizicii. In cadrul mai multor proiecte de cercetare se incearca sa se descopere particule care sa corespunda acestei materii, printre care și proiectul Beam EDM de la Institutul Laue-Langevin (Franța), care folosește neutronii ca un fel de busole in cautarea axionilor, particule ipotetice de materie intunecata. Cercetatorii nu au reușit sa descopere semnale ale existenței axionilor, eliminand astfel teoriile care prevedeau existența axionilor cu semnale masurabile in cadrul Beam EDB.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Medicamentele banale care ar putea crește riscul de tumori cerebrale. Nu se știa acest lucru pana acum

09:20, 28.03.2024 -  Potrivit The Guardian, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.Dar, desi riscul de meningiom a fost mai…

Ford Otosan Romania SRL ia un credit de 435 de milioane de euro pentru finantarea viitoarei generatii a Ford Transit Courier si Ford Tourneo Courier si pentru lansarea noului Ford Puma la uzina din Craiova

11:55, 26.03.2024 - ”Ford Otosan Romania SRL, subsidiara a Ford Otosan A.S., a incheiat un contract de credit in valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani. Imprumutul va contribui la finantarea viitoarei generatii a Ford Transit Courier si Ford Tourneo Courier, precum si pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…

Experții in securitate francezi identifica o rețea de dezinformare cu sediul la Moscova

11:55, 13.02.2024 - Experții militari și de securitate cibernetica francezi spun ca au identificat o rețea cu sediul la Moscova care raspandește propaganda și dezinformare in Europa de Vest. Agenția franceza Viginum, inființata in 2021 pentru a detecta interferențele digitale din partea entitaților straine care vizeaza…

Cercetatorii considera ca modalitatea de clasificare a cancerelor trebuie sa se schimbe

00:11, 05.02.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita si poate sa ii impiedice uneori pe anumiti pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, considera cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un…


Ce parere ai despre aceasta stire?