Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Misiune importantă pe Marte: motivul pentru care roverul Curiosity se cațără pe Muntele Sharp

Publicat:
Misiune importantă pe Marte: motivul pentru care roverul Curiosity se cațără pe Muntele Sharp

Aproape in fiecare zi, noi, pe Pamant, primim o imagine uluitoare a terenului de pe Marte, trimisa de un rover. Dar, priveliștea din spațiu poate fi și ea destul de uimitoare. (MRO) tocmai a trimis o imagine sugestiva a lui Curiosity in timp ce urca pe o creasta abrupta de pe , scrie universetoday.com.

Roverul este un mic punct negru in centrul imaginii, ceea ce ne da o idee buna despre ceea ce a realizat camera HiRISE a MRO. In imagine, roverul pare minuscul, așezat intr-o regiune cu "benzi "de material alternativ, intunecat și deschis.

Unde…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcau, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pamant”

21:05, 23.04.2024 - VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcau, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pamant” Imbracata in haine tradiționale, pe un fotoliu din casa, cu zambetul pe buze, o femeie, iși aduce aminte de copilarie. Este Ioana Palacu are 104 ani și locuiește in Alba…

Elicopterul Ingenuity trimis de NASA pe Marte a transmis ultimul sau mesaj spre Terra. Care va fi noua lui misiune

14:40, 17.04.2024 - Micul elicopter Ingenuity, trimis de NASA pe planeta Marte, a transmis ultimul sau mesaj spre Terra si va fi utilizat de acum inainte ca o baza fixa pentru colectarea de date de pe suprafata "Planetei Rosii", a anuntat marti agentia spatiala a Statelor Unite, citata de AFP.

Descoperire importanta a astronomilor: Un curcubeu a fost observat pe o planeta din afara sistemului solar

23:30, 07.04.2024 - Semnele unor misterioase modele asemanatoare curcubeului au fost detectate pe o planeta din afara sistemului solar, au anunțat astronomii, potrivit BBC.Fenomenul, numit efectul de glorie, este adesea observat pe Pamant și a fost descoperit o singura data pe o alta planeta, Venus.

China a lansat un adevarat 'monstru' spre partea ascunsa a Lunii: ce misiune va avea Queqiao-2

07:55, 20.03.2024 - China a lansat, miercuri, un satelit care va actiona ca o punte de comunicatii intre operatiunile terestre de pe Pamant si o viitoare misiune pe partea ascunsa a Lunii, marcand o noua etapa in programul de explorare lunara pe termen lung al tarii, transmite Reuters, informeaza News.ro. O racheta…

China lanseaza un satelit de retransmisie a semnalelor pentru o misiune pe partea ascunsa a Lunii

06:35, 20.03.2024 - China a lansat, miercuri, un satelit care va actiona ca o punte de comunicatii intre operatiunile terestre de pe Pamant si o viitoare misiune pe partea ascunsa a Lunii, marcand o noua etapa in programul de explorare lunara pe termen lung al tarii, transmite Reuters.

Ce imagine a postat soția lui Gabi Stangau la o luna distanța de la moartea violonistului. Are legatura cu cea mai importanta zi din viața lor

09:15, 18.03.2024 - A trecut o luna de cand Gabi Stangau a sfarșit intr-un mod tragic. Familia lui este devastata de durere. Soția lui, cu care era impreuna de aproape opt ani, iși revine cu greu din șocul pierderii.

Armin Nicoara și Claudia Puican, inca o masura de precauție in caz ca divorțeaza! Dupa ce au facut contract prenupțial, acum cei doi au mai luat o decizie importanta. Saxofonistul spune motivul!

22:50, 21.02.2024 - Claudia Puican și Armin Nicoara s-au casatorit in urma cu doi ani, insa nu inainte ca cei doi sa semneze un contract prenupțial in cazul in care vor ajunge, din nefericire, la divorț. Aceștia insa au mai luat acum inca o masura de precauție pentru a fi siguri ca in cazul unui separari, niciunul nu va…

Un robot astronaut va executa o misiune importanta in spațiu

00:31, 07.02.2024 - India intenționeaza sa trimita in spațiu robotul cu numele Vyommitra in al treilea trimestru al anului 2024. Acest lucru a fost anunțat de ministrul de stat Jitendra Singh, care are in supraveghere industriile nucleare și spațiale in guvernul țarii. Potrivit acestuia, sarcina robotului astronaut va…


Ce parere ai despre aceasta stire?