Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mircea Miclea, despre diferența între un profesor bun și un profesor excelent: „Ținta nu stă doar în rezultatele școlare foarte bune”

Publicat:

In cadrul 2023 de pe 10 mai, care premiaza anual cei mai creativi profesori, , fost ministru al Educației, a ținut un discurs in care a explicat, in cinci puncte, ce anume face in plus sau diferit un cadru didactic excelent fața de unul bun.In opinia profesorului de la Universitatea „Babeș-Bolyiai” din Cluj, prima diferența sta in modul de predare.„Un profesor bun este un profesor care are metode de predare foarte bune. Aplicand aceste metode de predare pe care le-a dobandit fie din experiența proprie, fie din didactici, metodici, diverse alte cercetari, te ajuta sa obții…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ploaie de premii pentru balerinele de la Modefit Studio la concursul internațional Lebada de Cristal

10:05, 22.04.2024 - Școala de balet Modefitstudio din Satu Mare a stralucit la Concursul Internațional de Dans Lebada de Cristal, desfașurat intre 19-21 aprilie 2024 la București. Sub indrumarea profesorului Ana Macovei, 16 copii s-au remarcat in diverse categorii de varsta. Rezultatele notabile includ locul 1 la categoria…

UMF Cluj iși reabiliteaza și modernizeaza cladirea de Anatomie. Anca Buzoianu: "Este un proiect de suflet, este prima cladire a facultații de medicina"

14:25, 19.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” și Agenția de Dezvoltare Regionala Nord-Vest au marcat, vineri, lansarea proiectului de modernizare și reabilitare a cladirii Anatomia, valoarea proiectului depașind 11 mil. de euro.

Intalnire internaționala cu studenți pasionați de cercetare, la USV Iași (17 – 18 aprilie)

08:55, 16.04.2024 - Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), organizeaza Simpozionul Științific Studențesc cu participare internaționala in perioada 17-18 aprilie 2024, recunoscand astfel performanța și recompensand studenții pentru eforturile depuse in cercetare oferindu-le diplome, premii…

„Nu am contat, nu puteai sa speri la mai mult”

09:55, 31.03.2024 - CLUJ. UTA a remizat la Cluj, cu Universitatea, dupa un meci de slaba factura tehnico-tactica. Cele doua echipe au greșit mult, au jucat parca sa nu piarda. Iar asta i-a nemulțumit pe ambii antrenori. Rednic, insa, e deja cu gandul la partida cu FC Botoșani.

OPINIA UNUI MINISTRU Fost ministru al Educației: Rolul inspecției școlare este de consiliere

09:06, 02.03.2024 - „Rolul inspecției școlare este de consiliere. Inspectorii școlari trebuie sa-i consilieze pe profesori, sa vina in intampinarea nevoilor acestora”, ... The post OPINIA UNUI MINISTRU Fost ministru al Educației: Rolul inspecției școlare este de consiliere first appeared on Informatia Zilei .

Ce spune profesorul MERITO Catalin Zaman despre rezultatele simularii de la Evaluarea Naționala

19:35, 28.02.2024 - In cadrul dezbaterii pe marginea rezultatelor simularii Evaluarii Naționale, a tendintelor remarcate si recomandarilor utile pentru examenele din vara,  organizate de MERITO,  imediat dupa publicarea de catre ministerul Educației a procentelor de note obținute de elevii de clasa a VIII-a, mai mulți…

O noua abilitare in domeniul Ingineria Mediului, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau

14:51, 01.02.2024 - Scoala de Studii Doctorale a Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau a gazduit marti, 30 ianuarie 2024, sustinerea publica a tezei de abilitare a doamnei conf. univ. dr. ing. Mirela PANAINTE-LEHADUS, decanul Facultatii de Inginerie. Teza prezentata de candidata, intitulata „Procedee si tehnici moderne…

Mircea Miclea despre relația parinți - profesori: ”Daca zilnic il subminezi, nu mai are autoritate la clasa! / Parinții citesc prea mult pe net”

16:35, 31.01.2024 - Fostul ministru al Educației, profesorul universitar clujean Mircea Miclea, a vorbit despre relația parinte - profesor, unde este nevoie de multa munca.„Pentru a deveni profesori fac un departament de formare a cadrelor didactice, adica fac un semestru de psihologie, niște ore de metodica, asociate…


Ce parere ai despre aceasta stire?