Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Mai devreme de 2026 nu vom începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră / Vom deveni primul producător din Europa, exceptând Federaţia Rusă

Publicat:

a vorbit despre conceptul de independenta energetica, care sa asigure, din productia proprie, necesarul de consum. ”Odata cu exploatarea gazelor din , de acolo vor iesi 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. In prezent Romania consuma 12 miliarde de metri cubi. E clar ca, odata cu exploatarea gazelor din vom avea un surplus si vom fi un jucator pe piata regionala”, a spus . Intrebat cad vom incepe exploatarea in , a spus ca ”mai devreme de 2026 nu este posibil”.  ”Vom deveni primul producator de gaze…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul a decis: Romania intra in linie dreapta pentru productia de energie eoliana in Marea Neagra

18:01, 09.04.2024 - Romania a intrat in linie dreapta catre productia de energie eoliana in largul Marii Negre, iar in ritmul impus de proiectul de lege adoptat astazi in Camera Deputatilor, in anul 2032 vom putea avea in Sistemul Energetic National primul MW de energie eoliana produsa offshore, a declarat ministrul Energiei,…

Cristian Bușoi: „Marea Neagra și Romania pot deveni furnizori de securitate energetica și vor contribui la competitivitatea industriala a Europei”

13:45, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra primește o atenție din ce in ce mai mare in contextul securitații energetice europene. Deputatul european Cristian Bușoi a subliniat ca aceasta inițiativa ar putea transforma Romania și regiunea Marii Negre in

Momentul in care Romania nu va mai fi dependenta de gaze de import. Cristian Busoi: "Marea Neagra și Romania pot deveni furnizori de securitate energetica"

12:45, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Astfel, Romania si Marea Neagra "pot deveni furnizori de securitate energetica", spune europarlamentarul Cristian Busoi.

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

O taxa UE pe carbon ar putea rasturna piața globala a gazelor naturale lichefiate

08:00, 26.03.2024 - Piața globala a GNL (gaze naturale lichefiate) s-ar putea confrunta cu o schimbare majora a prețurilor și a fluxurilor comerciale in cursul acestui deceniu, daca Uniunea Europeana include GNL in taxa sa de frontiera pe carbon, scrie oilprice.com. GNL este in prezent lasat in afara taxei de frontiera…

Ionuț Stroe: Candidatura Președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO, o veste extraordinara și un mare caștig

10:15, 13.03.2024 -  ”Candidatura Presedintelui Klaus Iohannis pentru functia de Secretar General al NATO este, in primul rand, o veste extraordinara si un mare castig pentru Romania. Sefia NATO ar reprezenta pentru noi, romanii, un moment istoric, unul de maturizare si recunoastere. Ar fi un semn bun si pentru intreaga…

Romania a dat o lovitura uriașa in Europa și devine marele jucator in regiune

11:20, 27.02.2024 - Cel mai recent studiu realizat de Aurora Energy Research evidențiaza atractivitatea proiectelor pur comerciale de surse regenerabile de energie pentru anii urmatori la cele doua categorii principale de energie „verde”, in contextul unei analize comparative efectuate pentru piețele din Grecia și Romania.…

Sunt sau nu cormoranii un pericol pentru piscicultura? Ce spune cercetatorul conf. univ. dr. ing. Dan Traian Ionescu

17:50, 25.02.2024 - Singurul cercetator științific al Romaniei la RAMSAR, conf. univ. dr. ing. Dan Traian Ionescu, a fost intrebat, in cadrul emisiunii „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”, daca sunt sau nu cormoranii un pericol pentru piscicultura? Sebastian Dan, realizatorul emisiunii: „Pentru ca sunteți cercetator științific,…


Ce parere ai despre aceasta stire?