Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mersul pe apă nu mai e o minune. Uite cum te ajută știința să faci asta

Publicat:

Mersul pe apa, sau pe orice alt lichid de altfel, este un mit ancestral al omenirii. A face așa ceva a fost mereu un act din domeniul fantasticului, un semn al mesianismului. Deși Iisus nu a ajuns in , un grup de tineri din Malaezia finațați de o banca locala au demonstrat ca minunile se pot intampla in realitate, cu puțina știința. Folosind un lichid nenewtonian facut din amidon și apa, tinerii din au reușit sa atinga performanța ”hristica” de a merge pe un lichid compus parțial din apa. Bazinul in care a avut loc ”minunea” a fost umplut cu 8.000 de metri cubi de ”oobleck”.…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința sunt foarte aproape sa descopere o noua terapie impotriva cancerului

11:31, 09.05.2024 - Folosind inteligenta artificiala (AI), oamenii de stiinta au dezvoltat o tehnologie care identifica cele mai puternice celule imune care ucid tumorile si care pot fi utilizate in imunoterapiile impotriva cancerului, conform News.ro.

Prin proiectul AfterLand, arta și știința iși unesc forțele pentru schimbare in bine, in Delta Dunarii

10:05, 16.04.2024 - O revoluție recenta in gandire apropie doua moduri de cunoaștere și de raportare la lume, care au fost considerate separate, daca nu chiar opuse, de prea multa vreme: arta și știința. Daca cea din urma ne da o cale solida de ințelegere a lumii din jurul n

Cupa Romaniei | Dorinel Munteanu: „Ne gandim la o calificare“

10:20, 03.04.2024 - Antrenorul formatiei Otelul Galati, Dorinel Munteanu, priveste cu optimism confruntarea cu Universitatea Craiova, din sferturile Cupei Romaniei, programata joi, de la ora 19.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“. „Neamtul“ spera sa mentina invincibilitatea gruparii sale in Banie si sa bifeze o calificare…

Sangele ar putea sa ne imbatraneasca creierul si sa creasca riscul de dementa / Explicația oamenilor de știința

01:05, 24.03.2024 - Creierul adultilor de varsta mijlocie se schimba foarte mult si aceste schimbari ar putea fi cheia pentru intelegerea dementei, spun specialistii, care accentueaza nevoia unor interventii inainte de varsta batranetii. Creierul nostru se schimba mai rapid in diferite momente ale vietii, ca si cum…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Cum se poate reduce consumul de carburant prin stilul de conducere

20:05, 16.03.2024 - Consumul de carburant poate fi redus prin adoptarea unui stil de conducere adecvat, spun specialiștii. Economia poate ajunge chiar și la 50%. Cel mai important lucru la mașinile cu cutie de viteze manuala este sa folosiți treapta de viteza cea mai larga. Astfel, este indicat sa va aflați in treapta…

Mihai Bobonete, marcat de un numar de magie prezentat de Andrew Lee la Romanii au talent. „Bai, nene, ma omori! M-a luat durerea de cap”

23:15, 15.03.2024 - Andrew Lee are 37 de ani și vine din Kuala Lumpur, iar in aceasta seara le-a provocat emoții puternice lui Dragos Bucur și Mihai Bobonete, care au fost invitați pe scena, pentru a participa la un numar de magie prezentat de concurent.Parea ca va fi un truc banal cu carți, dar numarul prezentat de Andrew…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…


Ce parere ai despre aceasta stire?