Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Marea Chinei de Sud: Revendicările Beijingului sunt "fără fundament în dreptul internaţional", susţine Washingtonul

Publicat:

Secretarul american al apararii, Loyd Austin, a declarat marti, la Singapore, ca revendicarile in crestere ale Beijingului in de Sud sunt "fara fundament in dreptul international", relateaza AFP.

Responsabilul american a facut aceste declaratii la inceputul primului sau turneu in Asia de Sud-Est in calitate de secretar al apararii, in contextul in care incearca sa ralieze tarile din regiune in disputa cu China.

"Aceste afirmatii aduc atingere suveranitatii statelor din regiune", a declarat , in cadrul unui discurs organizat de Institutul international

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șeful Pentagonului, prima reacție dupa ce Iranul a atacat Israelului: „Nu vom ezita sa acționam”

13:05, 14.04.2024 - Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a declarat ca forțele americane au ajutat la interceptarea a zeci de drone și rachete iraniene lansate impotriva Israelului... The post Șeful Pentagonului, prima reacție dupa ce Iranul a atacat Israelului: „Nu vom ezita sa acționam” appeared first on Special…

Janet Yellen: Washingtonul „nu va accepta o invazie de produse chinezești vandute in pierdere in Statele Unite și pe piața mondiala”

16:00, 09.04.2024 - Luni, cand inca se mai afla in vizita in China, Janet Yellen, Secretarul de Stat american al Trezoreriei, a facut declarația din titlu la o intalnire cu presa, invocand exemplul de acum zece ani al oțelului, cand afluxul chinez „a decimat industrii in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite”. „Am spus…

Occidentul habar n-are ce va face Rusia in continuare

16:56, 03.04.2024 - Membrii cheie ai elitei politicii externe occidentale pretind ca știu care sunt intențiile lui Vladimir Putin. Oficialii proeminenți susțin ca Ucraina este doar prima sa ținta. Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a declarat: „Putin nu se va opri la Ucraina”. Președintele Joe Biden a emis…

Șeful Pentagonului avertizeaza ca „supraviețuirea Ucrainei e in pericol”

09:05, 20.03.2024 - Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a avertizat marti ca supravietuirea Ucrainei este in pericol si a incercat sa convinga aliatii ca Statele Unite raman angajate fata de Kiev, chiar daca Washingtonul a ramas, practic, fara bani pentru a continua sa inarmeze fortele ucrainene, relateaza Reuters.

Reacția Chinei dupa ce SUA s-au angajat sa susțina Filipine in cazul unei dispute in Marea Chinei de Sud

12:15, 19.03.2024 - China a susținut marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

Noi amenințari de la Beijing: SUA nu au „niciun drept” sa se amestece in Marea Chinei de Sud

12:05, 19.03.2024 - China a declarat marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

Razboi in Ucraina, ziua 722. SUA nu vor renunța la susținerea Ucrainei, afirma secretarul american al Apararii

00:10, 15.02.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 722. Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a declarat ca SUA nu vor renunța la susținerea Ucrainei chiar daca administrația președintelui Joe Biden a ramas fara bani pentru Kiev.

Secretarul american al Apararii, internat din nou in spital. Lloyd Austin si-a delegat atributiile

07:51, 12.02.2024 - Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, ale carui spitalizari pastrate secrete au starnit controverse, a fost internat din nou in spital duminica si si-a delegat atributiile adjunctei sale.


Ce parere ai despre aceasta stire?