Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Limitarea deductibilitatii tranzactiilor cu neperformante va provoca dificultati mai degraba companiilor de utilitati si telecom decat bancilor (consultant)

Publicat:

a schimbat saptamana trecuta Codul fiscal, limitand la 30% (de la 100%) deducerea din impozitul pe profit a pierderilor rezultate in urma vanzarii de creante neperformante. Schimbarea a venit la doar cateva zile dupa ce ministrul Finantelor, acuza 70% dintre banci ca nu au  achitat impozit pe profit in ultimii cinci ani din cauza optimizarilor fiscale, printre care si vanzarile de credite neperformante. Partea proasta e ca masura "va afecta in principal tranzactiile derulate de companiile de utilitati, telecom si institutiile financiare nebancare (IFN). Bancile

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Statul se imprumuta din nou. Bancile jubileaza, ca pot caștiga fara munca

06:51, 24.05.2024 - In nevoie de bani, Statul s-a imprumutat, ca de obicei, de la bancile comerciale, care jubileaza fericite ca pot sa-și ingroașe conturile, prin caștiguri facile, nemuncite, pe seama banului public. Ministerul Finantelor a imprumutat, joi, de la bancile comerciale, 4 miliarde de lei, prin doua licitatii…

PSD Dambovița va aduce schimbarea pe 9 iunie in comuna Costeștii din Vale 

09:26, 23.05.2024 - PSD Dambovița va aduce schimbarea pe 9 iunie in comuna Costeștii din Vale unde  timpul investițiilor a batut pasul pe loc. PSD Dambovița spune ca locuitorii din Costeștii din Vale au toate motivele sa fie nemulțumiți de cum merg lucrurile in comuna lor. Diferențele sunt prea mari și prea evidente intre…

PwC Romania: Jumatate dintre fraudele din companii se intampla din cauza lipsei controalelor privind conformarea. Tranzactiile care implica criptomonede sunt in crestere, la fel si raportarile incorecte in domeniul sustenabilitatii

12:55, 13.05.2024 - ”Frauda, coruptia, spalarea de bani, comportamente anticoncurentiale sau lipsa protectiei datelor sunt doar cateva dintre problemele cu care se pot confrunta companiile din cauza neconformarii la reglementari, legislatie sau principii etice si care atrag consecinte foarte serioase, de la cele pecuniare,…

Ministerul Finantelor a planificat imprumuturi de la bancile comerciale in valoare de 6 miliarde de lei

13:30, 02.05.2024 - Ministerul Finantelor a planificat sa se imprumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la bancile comerciale. Suma este mai mica cu 890 de milioane de lei decat cea planificata in aprilie si este destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat. Conform…

Ministerul Finantelor s-a mai imprumutat cu 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar, la licitatia de joi

14:25, 29.03.2024 - Ministerul Finantelor a atras, vineri, 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de joi, cand a imprumutat 1,070 miliarde de lei printr-o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark cu o maturitate reziduala la 31 de luni, la un randament mediu de 6,13% pe an, informeaza Agerpres.…

Ministerul Finantelor a imprumutat luni 807 milioane lei de la banci

18:11, 18.03.2024 - Ministerul Finantelor a imprumutat luni 807 milioane lei de la banci, intr-o licitație de obligațiuni de stat scadente in aprilie 2031, cu o dobanda de 6,58% pe an. La licitatie au participat sapte dealeri primari, valoarea totala a cererii fiind de 1,04 miliarde lei, din care bancile au licitat…

Cand se schimba ora și de ce nu am renunțat la ora de vara

15:00, 10.03.2024 - Romania va trece la ora de vara in noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, cand ceasurile se dau inainte cu o ora. Ora 3.00 va deveni ora 4.00. Astfel ca duminica, 31 martie, devine cea mai scurta zi a anului, cu doar 23 de ore. De ce nu a renunțat Romania la ora de vara In ultimii…

Banca Mondiala: Prea mulți angajați in companiile de stat din Romania!

15:00, 02.03.2024 - Banca Mondaila trage un semnal de alarma cu privire la angajații din companiile de stat și spune ca deși numarul acestora este in creștere, iar salariile sunt mai mari, productivitatea scade. Potrivit unui raport al Bancii Mondiale, prezența intreprinderilor de stat poate limita intrarea pe piața a…


Ce parere ai despre aceasta stire?