Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La Cernobîl, efectele prezenței omului sunt mai rele pentru faună decât efectele radiațiilor nucleare

Publicat:

Efectele prezenței omului sunt mai rele pentru fauna decat efectele radiațiilor nucleare, potrivit unui studiu pe termen lung despre Cernobil, locul celui mai grav accident nuclear din lume, unde cercetatorii au constatat o prospera viața salbatica dupa accident, transmite Agerpres citand ABC și BBC.

Foto:  

Un grup internațional de oameni de știința coordonat de profesorul de la University of Portsmouth, din , a studiat populațiile de mamifere de pe o suprafața de 4.200 de kilometri patrați din zona de excludere, iar rezultatele au fost publicate in…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Scenariul negru care amenința intreaga lume: ce s-ar intampla in cazul in care se declanșeaza razboiul nuclear

20:35, 16.03.2024 -  Cercetatorii de la Universitatea Princeton au realizat un studiu care arata cum s-ar desfașura un razboi nuclear intre SUA și Rusia. Potrivit acestora, un astfel de conflict ar incepe cu rușii care lanseaza o racheta nucleara catre o zona de la granița Poloniei și Germaniei.Daca lucrurile ar degenera…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

In ce țari clasa de mijloc platește cele mai multe taxe

10:00, 04.03.2024 - In numeroase țari din OECD, clasa de mijloc se confrunta cu o scadere semnificativa a capacitații de economisire. Printre motive se numara creșterea sarcinii fiscale și dar și a costurilor de trai in creștere. Astfel, in Marea Britanie, chiar și cu venituri anuale de pana la 60.000 de lire sterline…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Varsta de pensionare trebuie sa creasca cu cinci ani: Vestea ar putea genera un adevarat exod al romanilor din Marea Britanie

22:30, 05.02.2024 - Varsta de pensionare in Marea Britanie va trebui sa creasca la 71 de ani pana in 2050, spun experții. Astfel se va putea susține sistemul de pensii, avertizeaza specialiștii. In prezent, varsta de pensionare este 66 de ani.Cercetatorii de la Centrul Internațional de Longevitate au analizat peste…

Efectul stresului financiar asupra sanatații, mai dezastruos decat doliul sau un presiunea unui handicap

05:35, 04.02.2024 - Efectele stresului financiar asupra sanatații unei persoane depașesc limitele simplei bunastari mentale, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) și Kings College din Marea Britanie, informeaza ucl.ac.uk.Acest studiu, care s-a concentrat pe adulții in…

boala Alzheimer a fost raspandita prin tratamente care sunt astazi interzise

09:50, 03.02.2024 - Un studiu a adus dovezi ca practica de injectare a hormonului de creștere la copii, folosind extract de la persoane decedate, poate arata cum se transmite boala Alzheimer. Aceasta practica, care a fost administrata la aproximativ 200 de copii intre 1959 și 1985, a avut ca rezultat faptul ca unele persoane…


Ce parere ai despre aceasta stire?