Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Israelul atacat din afara atmosferei terestre. Atacul a fost executat de rebelii yemeniți și respins - premieră mondială (video)

Publicat:

Rebelii yemeniti au revendicat luni un atac impotriva Israelului, iar in timpul acestui raid de la distanta - intre Israel si Yemen sunt aproximativ 2.200 de kilometri - armata israeliana ar fi reusit sa doboare o racheta balistica Qader, derivata din sistemul iranian Shahab 3, in afara atmosferei, ceea ce ar fi o premiera.

"Interceptarea a avut loc aparent in afara atmosferei terestre", a scris duminica cotidianul israelian Haaretz.

Niciodata pana acum nu au avut loc lupte dincolo de plafonul de aproximativ 100 km - cunoscut sub numele de linia Karman - care delimiteaza atmosfera terestra…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Piețele resimt puternic atacul Iranului asupra Israelului. Care este strategia de criza a investitorilor

10:10, 16.04.2024 - Piețele financiare se vor confrunta cu o saptamana marcata de volatilitate ridicata, fiind influențate de atacul fara precedent al Iranului asupra Israelului, arata analiștii din cadrul XTB.

Marturia unui roman din Israel: „Lumea nu iese din case. Nu știm cand o sa se termine”

13:41, 15.04.2024 - „Lumea nu iese din casa, școlile s-au inchis, gradinițele nu merg, așteptam sa vedem ce o sa fie cu partea de aparare.Cand ies pe strada, ies cu frica, deja de ieri de la 11 seara au anunțat oamenii sa se pregateasca cu lucruri acasa și cine nu are unde sa se ascunda sa iși gaseasca un loc pentru ca…

Rachete SUA ca cele de la Deveselu au doborat in premiera, intr-o acțiune reala de lupta, rachetele iraniene trase asupra Israelului

12:25, 15.04.2024 - Doua distrugatoare americane din clasa „Aegis” aflate in regiunea estica a Marii Mediterane au reușit sa doboare cel puțin 4 rachete balistice iraniene, in timpul vastului atac cu drone și rachete lansate de Iran asupra Israelului in seara de sambata spre duminica, informeaza publicația Stripes. Interceptarea…

Emmanuel Macron si Giorgia Meloni condamna ferm atacul iranian impotriva Israelului

21:30, 14.04.2024 - Presedintele francez Emmanuel Macron "a condamnat cu cea mai mare fermitate atacul fara precedent lansat de Iran impotriva Israelului" si a indemnat la "retinere" partile implicate, intr-un mesaj postat duminica pe reteaua sociala X, informeaza AFP.

Hamas ii ia apararea Iranului: „Atacul asupra Israelului a fost un drept natural și un raspuns meritat”

13:56, 14.04.2024 - Miscarea islamista palestiniana Hamas a calificat duminica atacul iranian cu peste 300 de drone, rachete balistice si de croaziera lansat sambata impotriva Israelului „un drept natural si un raspuns meritat”, informeaza EFE, citata de Agerpres.

Prima reacție a Rusiei dupa atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de urmatorii pași”

10:00, 14.04.2024 - Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat ca escaladarea conflictului dintre Iran și Israel ar putea duce la o noua „criza acuta” in regiunea Orientului Mijlociu, informeaza agenția de presa rusa Tass.

Cand preconizeaza Joe Biden ca Iranul va declanșa atacul asupra Israelului

05:50, 13.04.2024 - Presedintele SUA, Joe Biden, a declarat ca se asteapta ca Iranul sa atace Israelul "mai devreme sau mai tarziu", in timp ce cresc temerile legate de represaliile iraniene la un atac aerian care a ucis comandanti de rang inalt la inceputul acestei luni, relateaza BBC, citat de news.ro.

Razboi in Ucraina, ziua 721. UE se pregatește sa sancționeze, in premiera, companii din China care ajuta industria rusa de armament

19:35, 14.02.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 721. Un spital și un bloc cu cinci etaje din estul Ucrainei au fost lovite de rachetele lansate de ruși. Atacul a avut loc pe parcursul nopții. Trei persoane au murit și cel puțin 13 au fost ranite, anunța ucrainenii.


Ce parere ai despre aceasta stire?