Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

In Memoriam Emil Iordache

Publicat:

Emil Iordache (1954-2005) a fost profesor la „Catedra de Slavistica” a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi [1] . A debutat (1982) in „Suplimentul literar si artistic”, a colaborat /cu studii si articole de critica si istorie literara, recenzii si prezentari de carti,  cu traduceri/ in revistele [2]  „Steaua”, „Luceafarul”, „Ateneu”, „Cronica”, „Timpul”, „Contrapunct”, „Romania literara”, „Observator cultural”, „Poesis”, „Insemnari iesene”, „Rost” ș.a. Au cunoscut lumina tiparului 10 (zece) carti de critica literara purtand semnatura lui Emil Iordache. Cel despre…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași

14:05, 15.04.2024 - Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu din Iași, a murit luni intr-un spital din Targu Mureș, la varsta de 54 de ani, a confirmat avocatul sau pentru Știrile ProTv. Corduneanu era internat dupa o intervenție chirurgicala pe cord.Corduneanu era supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei” și conducea…

ANALIZA. Ce ramane dupa Tudorel Toader la Universitatea Al.I. Cuza din Iași. Momentele fierbinți și „greaua moștenire”

16:05, 02.04.2024 - Venirea lui Tudorel Toader in 2016 la conducerea Universitații Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) a fost vazuta ca o binecuvantare, la vremea respectiva, de catre comunitatea academica interna.Mandatele precedentului rector, economistul Vasile Ișan (2008-2016), au fost ințesate de restricții financiare…

Radu Moldovan, președinte CJ BN – „Condoleanțe pentru pierderea unui intelectual de excepție: Nicolae Manolescu…”

16:55, 24.03.2024 - „Cu inima grea și cu profund regret, imi exprim condoleanțele pentru pierderea unui adevarat pilon al culturii și literaturii, nu doar la nivel național, ci și in inimile locuitorilor județului Bistrița-Nasaud. Nicolae Manolescu, un intelectual de excepție, a faurit generații de literați, modeland spiritul…

„KITEJ-GRAD”. 300 de apariții – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 6 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:26, 05.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Astazi, povestim despre „KITEJ-GRAD”, revista lunara de cultura…

Federatia Solidaritatea Sanitara anunta pichetarea spitalelor in timpul pauzei de masa

12:46, 28.02.2024 - Federatia Solidaritatea Sanitara anunta pichetarea spitalelor in timpul pauzei de masa Federatia Solidaritatea Sanitara anunta ca joi, 29 februarie 2024, membrii de sindicat vor picheta unitatile sanitare, in timpul pauzei de masa, pentru a nu perturba activitatea unitatilor medicale. ”Programul de…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Dumitru Buzatu, marele filosof de Vaslui, suplinitor de Limba Rusa la Ruginoasa

21:31, 15.02.2024 - Apoi, a urmat Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universitații “Alexandru Ioan Cuza” Iași, cand avea 31 de ani. Dupa ce a absolvit-o, a devenit profesor titular de științe socio-umane, intai la un liceu din Targu Neamț, apoi la Liceul “Emil Racovița” și Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui.Astfel,…

1912: Se solicita obolul pentru construirea unei noi biserici in stațiune, pe modelul ,,Dați un leu pentru Ateneu!”

14:26, 04.02.2024 - Continuam prezentarea serialului dedicat ziarului ,,Curierul Slanicului Moldova” (din colecțiile Bibliotecii Centrale Universitare ,,Mihai Eminescu” din Iași și Bibliotecii Centrale Universitare ,,Lucian Balga” din Cluj-Napoca), primul din Romania care a oglindit viața unei stațiuni balneare și a promovat-o…


Ce parere ai despre aceasta stire?