Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Holera, o infecție contagioasă, tratabilă, dar și letală

Publicat:

Holera este o boala infecțioasa acuta, contagioasa, cauzata de o bacterie: vibrionul holeric (Vibrio cholerae). Aceasta boala bacteriana se raspandește de obicei prin apa contaminata, spune prof. dr. Carmen Dorobaț. Holera este asociata cu diaree severa, apoasa, pierderea de lichide și electroliți, precum și cu deshidratare severa.  Daca nu este diagnosticata și tratata, holera poate fi letala in doar cateva ore, ”chiar și in cazul persoanelor cu sistem imunitar puternic”, avertizeaza medicii infecționiști. Simptomele holerei sunt: scaunele diareice apoase, varsaturi, crampe musculare, pierderea…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Robotica in diagnosticul și tratamentul cancerului pulmonar, intr-o singura intervenție

18:05, 30.04.2024 - Robotica ar putea fi folosita, in curand, pentru a diagnostica și a elimina cancerul pulmonar intr-o singura intervenție, ceea ce reprezinta o speranța pentru pacienți. Profesorul Pallav Sharh, medic consultant pneumolog la Spitalul Royal Brompton din Londra, a anunțat ca echipa sa ”in general, obține…

Afecțiuni ale mainii adesea confundate cu sindromul de tunel carpian

15:31, 23.04.2024 - Daca te confrunți cu amorțeala, furnicaturi și durere in mana, poți presupune ca ai sindrom de tunel carpian. Deși sindromul de tunel carpian este una dintre afecțiunile cel mai frecvent diagnosticate care provoaca aceste simptome, exista și altele similare.Iata ce afecțiuni sunt adesea confundate cu…

Un cercetator franco-canadian recompensat cu ”Oscarul pentru știința” pentru tratamentul science-fiction contra cancerului

00:15, 15.04.2024 - Michel Sadelain, inginer genetician franco-canadian, a primit un ”Oscar pentru știința”, pentru cercetarile sale care au facut posibila programarea celulelor sistemului imunitar pentru a lupta impotriva cancerului. Cercetatorul a fost distins cu Premiul Breakthrough – un Oscar pentru știința – in cadrul…

Prof. univ. dr. Carmen Dorobaț: Norovirusul este foarte rezistent la unii dezinfectanți și poate genera complicații severe

08:35, 05.04.2024 - Norovirusul, detectat in cazul unor elevi de la Colegiul Național Loga din Timișoara, este un agent patogen foarte rezistent in special pe suprafețe, la dezinfectanții pe baza de alcool, avertizeaza prof. univ dr. Carmen Dorobaț pentru ziarul Puterea.ro. ”Norovirusul se transmite pe cale digestiva.…

Ciuperca unghiei, o infecție aparent banala, care se poate finaliza cu o intervenție chirurgicala!

00:26, 04.04.2024 - Ciuperca unghiei este foarte frecventa, pare banala, dar netratata corect se poate finaliza cu o intervenție chirurgicala. Atenție, tratamentul este o provocare, deoarece este de durata și presupune rabdare și consecvența. Ciuperca unghiei sau micoza afecteaza unghiile mainii, dar mai ales ale piciorului.…

Un nou episod de iarna severa in Romania: Ciclonul care a lovit Europa ajunge in Romania. Zonele unde va ninge viscolit

14:50, 29.02.2024 - Un nou episod de iarna severa in Romania: Ciclonul care a lovit Europa ajunge in Romania. Zonele unde va ninge viscolit Un nou episod de iarna severa in Romania: Ciclonul care a lovit Europa ajunge in Romania. Zonele unde va ninge viscolit ANM anunța un nou episod de iarna severa in Romania, odata cu…

Impozitarea drepturilor de autor, 2024. Declarația unica. Clarificari de la Ministerul Finanțelor

08:45, 20.02.2024 - Ministerul Finanțelor ofera informații privitoare la impozitarea drepturilor de autor și depunerea declarației unice 2024. Potrivit comunicatului Ministerului Finanțelor, persoanele care au venituri din drepturi de autor ”nu sunt obligate sa depuna Declarația Unica in cazul in care platitorii de venit…

Posibil focar de scarlatina la o școala din Targu Mureș

21:25, 09.02.2024 - La o școala din Targu Mureș sunt șapte cazuri suspecte de scarlatina, pentru care se așteapta rezultatele de laborator, a anunțat dr. Iuliu Moldovan, directorul Direcției de Sanatate Publica (DSP) Mureș. „Pana in acest moment avem sapte cazuri posibile de scarlatina intr-o unitate scolara, un posibil…


Ce parere ai despre aceasta stire?