Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ghidul plantelor medicinale: Castravetele, călinul şi cătina

Publicat:

Castravetele ca planta medicinala

Conține saruri minerale (potasiu, calciu, fosfor, fier), vitaminele A, B1, B2 și o cantitate mica de vitamina C. Are foarte puține calorii: 7 kcal la 100 g. Are efecte diuretic-depurative, antiinflamatoare și antispastice. Calmeaza durerile de stomac și inflamațiile intestinale.

Uz intern: se poate consuma ca atare sau sub forma de suc. In combinație cu suc de morcov, ridiche neagra și sfecla roșie (in cantitați egale), poate ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi. Decoctul de semințe de castravete (o lingura la o cana cu apa) calmeaza tusea…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Retete de supa de morcovi

14:00, 13.05.2024 - Supa de morcovi este un preparat delicios, plin de nutrienți și ușor de facut, chiar daca nu ești vreun bucatar expert. Descopera unele dintre cele mai apreciate rețete de supa de morcovi din care sa te inspiri.De ce este buna supa de morcovi - beneficiiSupele de morcovi pot fi o modalitate delicioasa…

Consumul de iaurt ar putea ajuta la prevenirea unei boli grave. „Dulceața o puteți ajusta dupa bunul plac adaugand puțina miere sau fructe”

09:10, 08.05.2024 - Consumul de iaurt in mod regulat, cel puțin trei porții pe saptamana, poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2, boala care afecteaza 462 de milioane de oameni din intreaga lume, afirma Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Beneficiile consumului regulat de mango

11:41, 24.04.2024 - Mango este atat de popular, nutritiv și consumat pe scara larga in intreaga lume, incat a fost numit de unii oameni „regele fructelor”. Dulce și suculenta, pulpa sa galbena este delicioasa consumata ca atare, poate fi transformata in nectar sau suc, adaugata intr-un smoothie sau transformata intr-o…

Ce este apa de cocos. Beneficii si riscuri

10:05, 13.04.2024 - Apa de cocos poate fi consumata ca atare, imediat cum desfaci o nuca de cocos proaspata, și poate furniza organismului substanțe nutritive esențiale pentru o dezvoltare optima. Descopera ce beneficii are consumul de apa de cocos, dar și care sunt riscurile consumului in exces.Confundata de multe ori…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

"Verdețurile" pe care trebuie sa le incluzi neaparat in alimentația ta in aceasta primavara. Sunt sanatate curata

12:40, 14.03.2024 - ata cateva dintre verdețurile de primavara pe care nu ar trebui sa le ratezi:SpanaculRenumit pentru conținutul sau bogat in fier, spanacul este și o sursa excelenta de vitamine A, C, E, K, și a unor minerale precum magneziul și manganul. Consumul de spanac poate ajuta la imbunatațirea sanatații ochilor,…

Cand se bea ceaiul verde ca sa fie cu adevarat benefic

23:25, 04.03.2024 - Ceaiul verde este o bautura foarte indragita de catre iubitorii de ceaiuri, care pe langa gustul sau deosebit are și numeroase beneficii pentru sanatate. Aceasta bautura este recunoscuta pentru proprietațile sale nutritive, fiind bogata in antioxidanți, vitamine și minerale. Cu toate acestea, pentru…

5 motive științifice pentru care ceaiul verde este bun pentru pielea ta

20:45, 20.02.2024 - Pielea noastra, pentru a avea un aspect proaspat și intinerit, are nevoie de o ingrijire adecvata, atat din interior, cat și din exterior. Un ingredient extrem de util in aceasta situație, care poate fi folosit atat ca acțiune exterioara, cat și interioara, este ceaiul verde. Datorita proprietaților…


Ce parere ai despre aceasta stire?