Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gata cu pâinea din făină de grâu și cu mămăliga – agriculturii români încep să cultive o cereală adusă din Africa

Publicat:

Romanii ar putea manca produse facute cu o cereala folosita pentru paine in Africa. Fermierii din Buzau au fost nevoiți sa gaseasca alternative din cauza secetei.   Seceta inregistrata in Romania anul trecut i-a determinat pe agricultori sa cultive plante mai rezistente. Așa se face ca in județul Buzau vor fi insamanțate in aceasta primavara peste 1.000 de hectare cu sorg, o planta care poate inlocui cu succes culturile de porumb.   Sorg-ul este o planta cultivata pe suprafețe intinse in Africa, iar costurile de inființare sunt destul de mici. Promițatoare sunt și producțiile, care pot ajunge…

Citeste articolul mai departe pe timisoarastiri.ro…  

Sursa articol: timisoarastiri.ro


Stiri pe aceeasi tema

Premiera la Vaslui. Fermierii incep sa cultive naut si sorg, in dauna porumbului, din cauza secetei

01:05, 12.04.2024 - NAUT DA, PORUMB BA… Nautul este o planta rezistenta la seceta si ingheturi tarzii! Aceasta mai are si o caracteristica importanta, fixeaza azotul in sol si rivalizeaza cu alte plante, pe care fermierii le cultiva si pe care obtin subventii, cum ar fi: soia, mazare, linte, lucerna etc. Incet, incet,…

Facilitați fiscale pentru romanii din diaspora. Rares Bogdan: "Marea problema a Romaniei este lipsa forței de munca"

14:40, 07.04.2024 - Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat, la Antena 3 CNN, ca Romania nu mai are forta de munca. Potrivit lui, statul trebuie sa ofere niște facilitați celor care au plecat din tara pentru ca acestia sa se intoarca.

Romanii care pot sa primeasca bani de la stat in 2024. Care sunt condițiile de acordare

07:10, 06.04.2024 - Unii romani pot sa primeasca bani de la stat in 2024. Cine sunt cei vizați, care sunt condițiile de acordare și in ce context vin bani? Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale spune ca, la fel ca și in anii trecuți, crescatorii de animale din Romania beneficiaza de o lista de subvenții APIA. Banii…

Scandalul puilor vopsiți din magazine, rasturnare de situație: comercianții pun afișe speciale ca sa iși mai poata vinde marfa

17:45, 31.03.2024 - "Pui galben natural nevopsit" - este eticheta pe care am gasit-o la un magazin dintr-o piața din Capitala. Este metoda prin care producatorii și comercianții incearca sa iși recupereze acum clienții dupa scandalul care a șocat intreaga țara. Romanii se tem sa mai cumpere acest produs din cauza ingredientelor…

Seceta lovește Europa de Sud: temperaturile record și lipsa precipitațiilor pun agricultura in pericol

12:15, 19.03.2024 - Recordurile de temperatura din ultimele luni au dus deja la instalarea secetei in intregul bazin mediteraneean. De la Spania și pana in Romania, Grecia și Turcia, lipsa precipitațiilor afecteaza agricultura și resursele de apa, forțand autoritațile sa impuna restricții severe in utilizarea apei. Climatologul…

Sisteme de rachete antigrindina in Bihor si Salaj. Fermierii se plang ca acestea aduc seceta

10:50, 10.03.2024 - Judetele Bihor si Salaj vor avea sisteme de protecție antigrindina, cu 15 puncte de lansare in tot atatea localitati. In acest timp, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din Romania solicita Ministerului Agriculturii sa suspende amplasarea acestora, pe motiv ca provoaca seceta.

Fermierii cer Ministerului Agriculturii suspendarea imediata a sistemului anti-grindina care provoaca seceta

21:10, 06.03.2024 - Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din Romania (Forumul APPR) solicita MADR suspendarea imediata a sistemului anti-grindina, pana cand nu se vor face studii care sa ateste eficiența și impactul sau asupra agriculturii. Fermierii apreciaza ca sistemele antigrindina provoaca seceta…

Istoria surprinzatoare a mamaligii

10:00, 06.02.2024 - Mamaliga iși are originile de pe vremea lui Cristofor Columb. Este un preparat iubit atat de romani, cat și de italieni. Astazi, mamaliga este unul dintre cele mai cunoscute preparate in Romania, dar și in Italia, unde poarta denumirea de polenta. Romanii obișnuiau sa consume o varianta mai moale a…


Ce parere ai despre aceasta stire?