Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt.ro: Paine - Beiu, Teleorman, reteta de la 1900

Publicat:

Am cules aceasta reteta din una dintre cele mai importante si valoroase cercetari asupra bucatariei taranului roman este cartea ndash; Din bucataria taranului roman, un manuscris depus in 1916 la si publicat pentru prima data in 2000 de editura Paideia. " panea dospita se face asa: se ie faina de grau cernuta, se pune intr o copaie de lemn I se adaoga sarea si aluatul plamada faramita intr o strachina si se toarna cate putina apa cropita, se zo ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

USR: PSD și PNL au votat impotriva implementarii rețetei electronice

13:21, 30.04.2024 - Senatorii PSD și PNL au votat impotriva inițiativei legislative de implementare a unei platforme integrate de eliberare și gestionare a prescripțiilor medicale, denumite generic e-Rețeta, anunța USR: „Digitalizarea sistemului de sanatate se amana”.

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit

22:10, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Anunțul facut de Aurelian Temișan despre casnicia cu Monica Davidescu. „Aș face o comparație cu ce traiesc eu de 30 de ani incoace. Sunt multe la mijloc”

11:05, 21.04.2024 - Invitat la podcastul lui Teo Trandafir, Aurelian Temișan, in varsta de 51 de ani a rupt tacerea și a facut publice detalii incredibile din viața de familie. Cum a ajuns sa o ceara pe Monica Davidescu in casatorie, dupa 11 ani de relație. Aceștia au impreuna o fata, pe Dora.„Cel mai insurat om din lume…

Rețeta de pateu de naut. Preparatul perfect pentru post

09:45, 16.04.2024 - Rețeta de pateu de naut este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat perfect pentru perioada de post a Paștelui. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta mancare gustoasa și sanatoasa, dar și care este modul de preparare!

Sarmale de post cu varza acra, reteta strabunicii. Se punea un ingredient special care le dadea un gust dulce

14:40, 09.04.2024 - Pentru romani, nu exista masa de sarbatoare fara delicioasele sarmale. Daca iți dorești sa iți incanți familia și musafirii cu o varianta inedita a acestui preparat, merita sa te inspiri dintr-o rețeta veche de sarmale de post cu varza acra, populara pe vremea strabunicilor noștri. Un ingredient special,…

Rețeta de pasta de fasole roșie cu sfecla. Cu ce poți servi acest preparat de post

08:00, 04.04.2024 - In randurile de mai jos iți vom spune cum sa pregatești pas cu pas rețeta de pasta de fasole roșie cu sfecla roșie. Este un preparat gustos, care iți va incanta papilele gustative. Iți vom spune și cu ce poți servi aceasta mancare de post. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de…

Ce este bulionul de oase si cum se obtine

10:21, 29.03.2024 - Bulionul de oase, deși este un preparat vechi, de pe vremea strabunicilor noștri, a devenit foarte popular in ultima perioada. Și asta pentru ca s-au descoperit anumite beneficii pe care acesta le are. Descopera ce este bulionul de oase și cum se obține.Ce este bulionul de oaseBulionul de oase sau supa…

Rețeta de covrigi de casa. Un preparat gustos de post

13:20, 22.03.2024 - Suntem in perioada de post a Paștelui, iar din acest motiv ne-am gandit sa-ți prezentam o rețeta simpla de covrigi de casa. Este un preparat gustos, care iți va incanta papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!


Ce parere ai despre aceasta stire?