Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO-VIDEO: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – “vârful de lance”al descoperirilor arheologice din România. Vezi exponatul lunii ianuarie şi află povestea lui

Publicat:

Exponatul lunii ianuarie este cel mai vechi obiect produs de om descoperit pe teritoriul judetului , incepand cu ora 11.00, la din Alba Iulia a fost prezentat exponatul lunii ianuarie. Asa cum v-a obisnuit in 2012, si in acest an va aduce in fiecare luna, in fata publicului, cate o piesa de rezistenta din colectiile muzeului. Exponatul acestei luni este un varf de lance, un artefact cu o vechime de peste 40.000 de ani, fiind cel mai vechi obiect produs de om descoperit pe teritoriul judetului Alba. Varful de lance a fost descoperit in…

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit intr-un mormant de incineratie din Alba Iulia, restaurat și expus la Muzeul Național al Unirii 

16:00, 09.04.2024 - Vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit intr-un mormant de incineratie din Alba Iulia, restaurat și expus la Muzeul Național al Unirii  Vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit intr-un mormant de incineratie din Alba Iulia, restaurat și expus la Muzeul…

Marți: Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

15:35, 08.04.2024 - Marți: Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, este exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Acesta urmeaza sa fie prezentat marți, 9 aprilie, de la ora 11:00.  Exponatul…

23 martie, ziua in care primul avion de pasageri produs in Romania a efectuat primul zbor internațional, pe ruta București-Londra VIDEO

00:05, 23.03.2024 - In anul 1847, a izbucnit in București „Marele incendiu“. Tot intr-o zi de 23 martie au murit Teodor Gheorghe Negoita, primul roman care a ajuns la Polul Nord, Mariana Dragescu, pilot in „Escadrila Alba”, dar și actrița Elizabeth Taylor.

Bancher roman renumit, judecat pentru ucidere din culpa. A produs un accident rutier soldat cu moartea unei persoane

11:15, 18.03.2024 - Președintele uneia dintre cele mai cunoscute banci din Romania a fost trimis in judecata, pentru un accident rutier pe care l-a provocat, spun procurorii, in anul 2022. Numele lui Radu Grațian Ghețea apare pe portalul instanțelor de judecata, la Judecatoria Constanța ca fiind inculpat intr-un dosar…

Romanii au castigat 170 milioane de dolari din cripto in 2023

07:56, 16.03.2024 - Romania se numara printre tarile care au obtinut printre cele mai mici venituri anul trecut din cripto, conform unei . 170 de milioane de dolari au castigat investitorii romani din cripto, tara noastra situandu-se la un nivel similar cu tari precum Kazakhstan, Malaezia, Belgia si Suedia. De departe,…

Marți, 5 martie: Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d. Chr, exponatul lunii martie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

12:00, 04.03.2024 - Marți, 5 martie: Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d. Chr, exponatul lunii martie la Muzeul Unirii din Alba Iulia La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat marți, 5 martie, de la ora 11:00, exponatul lunii martie: Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d. Chr. Cu…

Cele trei bratari preistorice recuperate vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei

17:16, 21.02.2024 - Cele trei bratari preistorice din aur sustrase din situri arheologice de pe teritoriul Romaniei si care au fost aduse in tara de la muzeul MAS din Anvers - Belgia vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei. Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES,…

Politico: Romania, varful de lance al UE in cursa globala pentru energia curata. De ce mini-reactoarele nucleare sunt un pariu riscant

08:05, 21.02.2024 - Inchiderea termocentralei din Doicești a avut consecințe devastatoare pentru localnici și cei 3.000 de oameni care au ramas fara locuri de munca. Acum, insa, soarta regiunii s-ar putea schimba: Romania planuiește sa construiasca șase reactoare nucleare modulare mici (SMR) pe locul fostei termocentrale.…


Ce parere ai despre aceasta stire?