Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit într-un mormânt de incineraţie din Alba Iulia, restaurat și expus la Muzeul Național al Unirii 

Publicat:

Vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit intr-un mormant de incineratie din Alba Iulia, restaurat și expus la Muzeul Național al Unirii  Vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit intr-un mormant de incineratie din Alba Iulia, restaurat și expus la Muzeul Național al vas de bronz, unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, a fost expus marti, in cadrul unei mini-expozitii, la al , dupa ce a fost restaurat. […] Vas de bronz unicat la nivelul Provinciei romane Dacia, descoperit intr-un mormant de incineratie

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un pandativ din aur descoperit la Carlomanești, intr-o expoziție olandeza cu aur dacic

00:15, 19.04.2024 - Un pandantiv din aur descoperit in situl Carlomanesti-Cetatuia, datat in secolele II-I inainte de Hristos si incadrata la categoria „Tezaur National”, va putea fi admirat in cadrul expozitiei „Dacia, the kingdom of gold and silver” („Dacia, regatul aurului si argintului”), care urmeaza a fi prezentata…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Marți: Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

15:35, 08.04.2024 - Marți: Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, este exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Acesta urmeaza sa fie prezentat marți, 9 aprilie, de la ora 11:00.  Exponatul…

”Ingerii noștri”, expoziție personala a iconarului Mihai Coman, la Museikon. Simboluri creștine ale calatoriei prin lume

11:00, 04.04.2024 - ”Ingerii noștri”, expoziție personala a iconarului Mihai Coman, la Museikon. Simboluri creștine ale calatoriei prin lume Museikon din Alba Iulia va gazdui vineri de la ora 15:00 vernisajul expoziției personale de pictura a iconarului Mihai Coman. Expoziția este intitulata ”Ingerii noștri”, și este un…

Tezaurul de la Velt , judetul Sibiu, din secolul V, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei

08:55, 03.04.2024 - Tezaurul de la Velt, judetul Sibiu, ce dateaza din secol V d. Hr., expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei se compune din doua fibule fragmentate si trei cercei cu pandantive poliedrice, ornamentate cu granate. Purtate in pereche, cate una pe fiecare umar, fibulele ndash; un fel de brose ndash;…

Simion Dragoi, fost deținut politic, intalnire cu elevii a doua licee din Alba Iulia

15:25, 06.03.2024 - Dialogurile Memoriei. O istorie personala a Ligii Anticomuniste din Alba Iulia. Intalnirea tinerilor cu Simion Dragoi, fost deținut politic. (Joi – 7 martie 2024 – ora 10:30, Sala Unirii)              In cinstea Zilei Deținuți Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, celebrata anual pe data de…

Alba Iulia| Eveniment comemorativ „Horea, Cloșca și Crișan, martiri și eroi ai națiunii romane-Omagiu simbolic adus conducatorilor Rascoalei de la 1784”

13:25, 28.02.2024 - Conducatorilor Rascoalei de la 1784, Horea, Cloșca și Crișan, vor fi comemorați miercuri, 28 februarie 2024, la Alba Iulia, printr-un eveniment special denumit „Horea, Cloșca și Crișan, martiri și eroi ai națiunii romane – Omagiu simbolic adus conducatorilor Rascoalei de la 1784”. Manifestarile vor…

Arheologii au descoperit in Londra o adevarata comoara 

02:20, 08.02.2024 - Arheologii au descoperit o adevarata comoara - cinci sicrie romane, un pat funerar și schelete, ceea ce reprezenta primul mormint roman complet din istoria Londrei. Locul sapaturilor, aflat la aproape șase metri sub nivelul strazii, s-a dovedit a fi "locul de inmormintare al primilor locuitori ai Londrei…


Ce parere ai despre aceasta stire?