Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fost ministru de interne din Letonia, condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei. Procuror: A spionat din „convingere ideologică”

Publicat:

Tribunalul din Riga a condamnat joi un fost ministru leton de interne, , si pe complicele lui, , la opt ani, respectiv sapte ani si jumatate de inchisoare pentru spionaj in favoarea serviciilor secrete ruse. Adamsons a fost ofiter politic in marina sovietica, iar procurorii spun ca a spionat din „convingere ideologica”, nu pentru bani.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un tanar din Siberia a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru ca a vrut sa intre in armata ucraineana

08:15, 26.04.2024 - Un tribunal militar rus l-a condamnat la zece ani de inchisoare pe un tanar din Siberia. El este acuzat de faptul ca a vrut sa intre in armata ucraineana pentru a lupta impotriva Rusiei, potrivit agentiei oficiale ruse de presa Tass, relateaza AFP, transmite News.ro.

Purtatorul de cuvant al Meta Platforms, condamnat in Rusia la sase ani de inchisoare, in lipsa, ”pentru apararea terorismului”

07:00, 23.04.2024 - Meta insasi este desemnata o organizatie extremista in Rusia, iar platformele sale de socializare Facebook si Instagram au fost interzise in tara din 2022, cand Rusia a invadat Ucraina. Meta nu a raspuns imediat la o solicitare de comentariu. Stone, directorul de comunicare al Meta, nu a putut fi contactat…

Polonez arestat pentru spionaj in favoarea Rusiei. Complot de asasinare a președintelui Zelenski, dejucat

10:06, 19.04.2024 - Un cetațean al Poloniei a fost arestat, fiind acuzat ca ar fi participat la un complot al serviciilor secrete rusești de asasinare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit procurorilor din Varșovia și Kiev, relateaza The Guardian.

Un agent german de informatii, judecat pentru spionaj in favoarea Rusiei. „Acuzatul nu a vrut sa tradeze”

15:05, 17.04.2024 - Un ofiter din Serviciul german de informatii externe (BND), care este inculpat pentru presupus spionaj in favoarea Rusiei, a respins acuzatiile miercuri, in timpul procesului. Procurorii il acuza ca ar fi primit aproape jumatate de milion de euro in schimbul unor informații secrete.

Cu ce se mai ocupa diplomații americani: Unul dintre ei a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru spionaj in favoarea Cubei

15:46, 13.04.2024 - Un fost diplomat american a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, dupa ce a recunoscut ca a acționat ca agent al Cubei in ceea ce Departamentul de Justiție a numit una dintre cele mai ample și mai indelungate infiltrari in guvernul american, relateaza Reuters.

Poliția britanica a arestat marți al șaselea cetațean bulgar pentru spionaj in favoarea Rusiei

00:55, 28.02.2024 - Politia britanica a arestat marti al saselea cetatean bulgar in cadrul unei anchete asupra unei presupuse retele de spionaj in favoarea Rusiei, noteaza AFP, potrivit agerpres.ro. Tihomir Ivanov Ivanchev, 37 de ani, domiciliat in vestul Londrei, a fost arestat pe 7 februarie in cadrul unei anchete desfasurate…

Justiția rusa a dispus arestarea, in absența, a purtatorului de cuvant al Meta și l-a dat in urmarire internaționala

21:20, 12.02.2024 - Un tribunal din Moscova a anunțat luni, 12 februarie, ca a ordonat arestarea in absența a purtatorului de cuvant al Meta Platforms, Andy Stone, pentru doua luni, in așteptarea procesului care i-a fost intentat in urma unei de acuzații legate de terorism, scrie Reuters.Rusia a devenit din ce in ce mai…

Un politist bulgar de la combaterea crimei organizate, arestat pentru spionaj in favoarea Rusiei

15:15, 05.02.2024 - Un politist de rang inalt din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate in Bulgaria a fost arestat luni sub suspiciunea de spionaj in favoarea Rusiei, a anuntat procuratura de la Sofia, potrivit agentiilor BTA si EFE.


Ce parere ai despre aceasta stire?