Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fortificaţiile civilizaţiei pierdute din Libia, descoperite cu ajutorul sateliţilor

Publicat:

Peste o suta de structuri similare castelelor medievale si mai multe "orase pierdute" au fost descoperite de catre cercetatorii britanici in regiunea desertica din sud-estul Libiei, informeaza .

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Leicester s-au folosit de imaginile surprinse de satelit pentru a identifica cele peste o suta de ferme si sate fortificate din Sahara, in sudul Libiei.

Existenta acestor asezari a fost descoperita doar dupa ce revolta din tara africana l-a inlaturat pe dictatorul de la putere. "Asezarile

Citeste articolul mai departe pe antena3.ro…  

Sursa articol: antena3.ro


Stiri pe aceeasi tema

Modificari anormale au aparut la broaștele țestoase olivice din Sri Lanka

07:25, 15.06.2024 - Oamenii de știința au impartașit observații despre țestoasele din Sri Lanka. Broaștele țestoase Olive Ridley au dezvoltat modificari anormale in zona carapacei. Observatorii, care a fost un grup de oameni de știința de la Universitatea din Sankt Petersburg, au ajuns la concluzia ca la aceasta specie…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

21:06, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

Potrivit unui studiu, /Egiptenii antici incercau sa trateze cancerul in urma cu 4.000 de ani

00:46, 03.06.2024 - Egiptenii antici incercau sa inteleaga si sa trateze cancerul in urma cu mai bine de 4.000 de ani, sunt de parere oamenii de stiinta, au transmis PA Media și dpa, preluate de Agerpres. Cercetatorii au descoperit dovezi ale unor taieturi realizate la nivelul craniului, in jurul unei leziuni de mari dimensiuni,…

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

Au fost descoperite fosile unice ale unei reptile gigantice

04:05, 27.04.2024 - Paleontologii au facut o descoperire uimitoare in Columbia, gasind fosilele unei broaște țestoase uriașe vechi de aproximativ 57 de milioane de ani. Universitatea care a efectuat sapaturile a declarat ca descoperirile sint esențiale pentru ințelegerea erelor antice din America de Sud. Fosilele reptilei…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?