Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fermier Vaslui: Din 20 de ani de când fac agricultură, doar unul a fost foarte bun

Publicat:

Seceta a produs pagube importante in județul Vaslui și exista toate șansele ca 2022 sa fie unul dintre cei mai proști ani pentru fermierii din zona. De alfel, este și destul de greu sa faci agricultura aici, in condițiile in care județul are cel mai mic grad de favorabilitate pentru aceasta activitate, iar din 20 de ani, daca se intampla sa fie unul foarte bun, susține , un cunoscut fermier din partea locului. La acest moment, din cauza secetei, culturile agricole de toamna sunt calamitate in proporții cuprinse intre 50 și 80%, in timp ce in cazul celor de primavara atat porumbul, cat…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Schimbarile climatice: Care sint soluțiile pentru agricultura din Moldova

15:25, 28.04.2024 - Schimbarile climatice se resimt din ce in ce mai mult in Moldova. Din acest motiv, fermierii recunosc ca trebuie sa investeasca in sisteme de irigare. Experții internaționali recomanda practici agricole noi și masuri de gestionare a fenomenului. Despre acest subiect s-a discutat la o conferința interregionala,…

Seceta compromite deja culturile

19:40, 19.04.2024 - Cultura graului de toamna este afectata de seceta pedologica moderata si puternica in Moldova, Dobrogea, Oltenia si Muntenia, precum si local in estul si sudul Transilvaniei, potrivit unei analize a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). „La data de 19 aprilie 2024, in cultura graului de toamna,…

Fermierii din toata țara protesteaza. Motivul – sistemele anti-grindina

20:30, 15.04.2024 - Fermieri din mai multe judete din tara au participat, luni dupa amiaza, la proteste spontane, ei fiind nemultumiti fata de folosirea sistemelor antigrindina si sustinand ca folosirea acestor rachete pentru dispersarea norilor le „nenorocesc culturile”, care sunt afectate de seceta. In zona Moldovei,…

APIA: Fermierii pot depune cererile de plata aferente anului 2024, in perioada 4 aprilie – 7 iunie

00:15, 05.04.2024 - Fermierii pot depune, in perioada 4 aprilie – 7 iunie, cererile de plata pentru interventiile aferente sectoarelor vegetal si zootehnic in anul 2024, a anuntat, joi, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), potrivit Agerpres. Cererea de plata poate fi depusa si in acest an prin accesarea…

Mircea Hava: Fermierii trebuie sa-și consume efortul și resursele pentru a obține recolte mai bune, nu pentru a deveni specialiști in birocrație

18:55, 23.03.2024 - Relația dintre fermier și autoritați trebuie sa fie extrem de simpla și eficienta, cu cat mai puțina harțogarie. Nu putem ajunge in punctul in care fermierii sa fie nevoiți sa apeleze la servicii de consultanța pentru a naviga prin hațișul birocrației. Comisia Europeana va propune un pachet de masuri…

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat ca fermierii vor incepe sa primeasca banii pentru subvențiile agricole. APIA a deblocat plațile

19:40, 01.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat ca fermierii vor incepe sa primeasca banii, deoarece Agenția de Plați și Intervenție pentru Agricultura (APIA) a deblocat plațile. APIA a autorizat la plata pentru fermieri suma totala de aproximativ 1,5 miliarde de lei in aceasta saptamana. Aceste plați…

PSD Dambovița anunța  ca a adoptat noi masuri de sprijin pentru fermierii romani

07:00, 12.02.2024 - A fost aprobata cea mai avantajoasa forma de creditare pentru agricultori – Creditul Fermierului. ” Alocam aproximativ 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importanta a dobanzii la creditele bancare. Practic, suportam rata dobanzii ROBOR, iar fermierii vor avea credite cu dobanda de doar…

Marcel Ciolacu, vești foarte bune pentru fermieri: "Toate masurile convenite se duc pana la capat! Astazi am aprobat"

13:05, 08.02.2024 - “Continuam sa adoptam solutiile convenite cu fermierii luna trecuta, aprobam astazi Creditul fermierului, oferind acces mai facil agricultorilor la finantari vitale. Alocam aproape 165 de milioane de euro si acoperim partea cea mai importanta a dobanzii la creditele bancare. Practic, suportam rata dobanzii…


Ce parere ai despre aceasta stire?