Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Faceţi-vă rezerve de MIERE! Pesticidele au ucis albinele, iar PRODUCȚIA E COMPROMISĂ

Publicat:

Productia de miere obtinuta in acest an din cultura de floarea soarelui este nesemnificativa, iar o posibila cauza ar fi folosirea unor pesticide care afecteaza serios familiile de albine, potrivit lui , vicepresedinte al ROMAPIS.

In unele zone nici nu se mai pune problema de miere de floarea soarelui, in altele, apicultorii se asteapta la jumatate din productia de anul trecut. Culturile au fost tratate cu pesticide care imbolnavesc albina, care in cele din urma moare.

"Productia de miere de floarea soarelui de anul acesta este…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania importa joi dimineața aproape jumatate din producția de electricitate

09:50, 25.04.2024 - Romania importa joi dimineața o cantitate de electricitate egala cu 45% din producția interna, pe fondul unei producții foarte mici de energie din surse regenerabile, arata datele Transelectrica, analizate de HotNews.ro.

Nu putem sa ne distrugem activitatea pentru o tara vecina

06:20, 08.04.2024 - Razboiul din Ucraina a perturbat sectorul apicol nu numai in Romania ci si in Europa, care va intra in colaps daca se va continua in acelasi ritm, in contextul in care asistam la importuri masive de miere, de multe ori necontrolata, si la preturi extrem de scazute fata de costurile apicultorilor romani,…

Oficiul Fitosanitar Salaj: Tratamente la culturile de porumb si floarea soarelui

11:05, 05.04.2024 - Pentru prevenirea și combaterea organismelor daunatoare: GIBBERELLA ZEAE (putregaiul tulpinilor și stiuletilor), SOROSPORIUM HOLCI – SORGHI f. zeae (taciunele paniculelor și stiuletilor), PLASMOPARA HELIANTHI (mana), SCLEROTINIA SCLEROTIORUM (putregaiul alb), BOTRYTIS CINEREA (putregaiul cenușiu), AGRIOTES…

Problemele și soluțiile legate de producția și comercializarea semințelor de floarea-soarelui și a uleiului 

18:25, 01.04.2024 - Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a asigurat astazi, o platforma de dialog intre producatorii de semințe de floarea-soarelui și procesatorii de pe piața locala. Scopul a fost de a discuta problemele cheie și soluțiile viabile legate de producția și comercializarea semințelor de floarea-soarelui…

Date INS privind agricultura la nivel european

07:05, 31.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Franta, la productia de seminte de floarea-soarelui, pierzand prima pozitie, ocupata in 2022 – potrivit datelor Institutului National de Statistica. Productia a fost mai mica anul trecut fata de 2022 cu 3,7%. Ca suprafata cultivata…

INS: Romania s-a situat anul trecut pe primul loc in UE la suprafata cultivata cu floarea soarelui si porumb boabe

11:55, 29.03.2024 - Suprafata cultivata cu floarea soarelui a fost anul trecut de 1,089 milioane hectare, iar cea de porumb boabe cu 2,37 milioane hectare. Productia de floarea soarelui s-a ridicat la 2,1 milioane tone, iat productia de porumb boabe a fost de 8,52 milioane tone. ”Suprafata cultivata si productia agricola…

Romania și Turcia, țarile care au profitat de pe urma materiilor prime ieftine din Ucraina

07:35, 14.03.2024 - Ucrainenii arata cu degetul catre Romania și Turcia, doua dintre țarile care au profitat cel mai mult de pe urma materiilor prime provenite de la ei. In cazul nostru, este vorba de semințe de floarea soarelui, care sunt procesate in fabricile din Romania, dupa care uleiul este exportat. Mai mult, Romania…

Ce se intampla cu uleiul de masline? De ce a explodat prețul in intreaga Europa

23:20, 27.02.2024 - Cele mai importante scumpiri au fost in Portugalia, cu 69%, in Grecia si Spania, in jur de 65% de procente. Este vorba de mari producatori europeni, in frunte cu Spania, care acopera 40% din producția mondiala. De altfel, potrivit experților, evoluția prețului are legatura directa cu seceta din Spania,…


Ce parere ai despre aceasta stire?