Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Excesul de sare scade fluxul sanguin în creier și crește pericolul de hipoxie cerebrală

Publicat:

Excesul de sare in sange scade debitul sanguin in creier, marind pericolul de hipoxie (privarea de oxigen a neuronilor), este concluzia unui grup de cercetatori de la Universitatea din Georgia (SUA). Cand neuronii din creier se activeaza, ei au nevoie de glucoza, carburantul celulelor, și de oxigen. Glucoza și oxigenul sunt transportate de sange pentru a asigura aprivizionarea neuronilor la nivelul cererii. Pentru aceasta sunt puse in mișcare mecanisme biologice care maresc fluxul sanguin, daca apare o creștere a cererii.  Acest fenomen a fost observat in cortexul cerebral, strat de la suprafața…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Bucureștiul lui Nicușor Dan, invadat de ploșnițe in plina iarna

17:30, 03.02.2024 - Bucureștenii apeleaza tot mai des la firmele de dezinsecție, dupa ce Capitala a fost invadata de ploșnițe. In mijlocul iernii, Bucureștiul se confrunta cu un fenomen neobișnuit – o invazie de ploșnițe, iar locuitorii orașului cauta cu disperare soluții pentru a scapa de aceste insecte. Cu toate ca autoritațile…


Ce parere ai despre aceasta stire?