Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Două regiuni din România se află la coada clasamentului privind speranţa de viaţă în UE

Publicat:

In anul 2016, speranta de viata a unui nou nascut din Uniunea Europeana era de 81 de ani, iar cea mai scazuta speranta de viata se inregistra in regiunile Severozapaden (73,3 ani), Yugoiztochen (74,4 ani) si Severen tsentralen (74,4 ani) din Bulgaria, precum si in regiunile de dezvoltare Sud-Est (74,4 ani) si Nord-Est (74,6 ani) din Romania, arata datele publicate ieri de Eurostat și preluate de Mediafax. La polul opus, cea mai mare speranta de viata din UE se inregistra in regiunea din jurul capitalei Spaniei, Comunidad de Madrid (85,2 ani), urmata de alte doua regiuni spaniole, La Rioja si Castilla…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Saracia este o problema mai importanta pentru alegatorii din UE decat migrația – Eurobarometru

13:40, 17.04.2024 - Migrația nu este o preocupare principala pentru cetațenii europeni in perspectiva alegerilor din luna iunie, deși subiectul este abordat frecvent in presa internaționala și in campaniile politice ale partidelor de dreapta, arata datele unui sondaj comandat de Parlamentul European, relateaza The Guardian.Sondajul…

Partidele incep sa-și depuna listele de candidați și listele de susținatori. Cateva nedumeriri

11:50, 08.04.2024 - Marcel Seserman Partidele și alianțele electorale și politice au inceput sa-și depuna listele de susținatori și cele de candidaturi la alegerile pentru Parlamentul European. Nimic mai firesc, am putea spune. Da, așa este, aparent, totul este foarte firesc. Doar ca un observator, chiar nu foarte atent,…

Romania intra in Spațiul Schengen și maritim. Cum vom calatori incepand din 31 martie. Ce trebuie sa facem la aeroport

11:55, 30.03.2024 - Incepand de duminica, 31 martie, romanii care merg in țarile Schengen nu vor mai fi supuși controlului de frontiera la aeroporturi și porturi, a relatat news.ro. Mai exact, vor putea merge direct la porțile de imbarcare, fara verificarea documentelor de calatorie la punctele de control ale Poliției…

Rata de deprivare materiala si sociala in randul tinerilor este de patru ori mai mare in tara noastra decat in UE

00:25, 26.02.2024 - Romania avea in 2022 cea mai ridicata rata de deprivare materiala si sociala severa in randul tinerilor (cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani) din randul statelor membre UE, de 25,4%, in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar era de 6%, arata datele publicate la sfarșitul saptamanii…

Prima editie a Festivalului Filmului European de la Viena are loc intre 21 si 29 februarie- Romania este reprezentata de Al cui caine sunt eu? si Carbon

17:25, 21.02.2024 - EUNIC Austria organizeaza prima editie a Europaisches Film Festival / Festivalul Filmului European in Viena. 15 filme din diferite tari europene vor fi proiectate la cinematograf Stadtkino din capitala austriaca, intre 21 si 29 februarie 2024, potrivit news.ro Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Franta,…

Un viraj brusc la dreapta: O prognoza pentru alegerile europarlamentare din 2024 (European Council in Foreign Affairs)

16:51, 03.02.2024 - Populiștii ”antieuropeni” au șanse crescute sa iasa pe primul loc in sondajele din Austria, Belgia, Cehia, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia și Slovacia, și pe locul doi și trei in Romania, Bulgaria, Finlanda, Germania, Portugalia, Letonia, Spania și Suedia, susține analiza realizata de European…

Cum se va schimba Parlamentul European dupa alegerile din iunie? Analiza Politico

18:06, 02.02.2024 - 720 de europarlamentari. 7 grupuri politice și eurodeputați neafiliați. 27 de state europene. 24 de limbi oficiale. 4 zile de alegeri in statele din Uniunea Europeana. Jurnaliștii de la Politico au realizat un ghid pentru a explica scrutinul care va stabili viitorul politic al UE pentru urmatorii 5…

Alimentele viitorului: „carne” printata 3D, „unt” din musca sau „chiftele” din insecte

19:56, 30.01.2024 - Decenii la rand, pe fondul cresterii exponentiale a populatiei si a resurselor tot mai limitate, omenirea a fost macinata de intrebarea “Ce vor manca oamenii viitorului?”. Autorii de romane stiintifico-fantastice și-au imaginat ca in lipsa resurselor oamenii se vor indreapta spre pseudo-mancaruri ciudate.…


Ce parere ai despre aceasta stire?