Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DOCUMENTAR Moştenirea comuniştilor. Construcţiile de anvergură realizate în România în perioada totalitară

Publicat:

Poate cea mai impunatoare cladire a carei constructie a inceput in perioada comunista este Palatul Parlamentului. Finalizata, ce-i drept, dupa revolutia din ’89, colosul arhitectural are o suprafata de numai putin de 365.000 de metri patrati si este inscris in Cartea Recordurilor fiind cea dea doua cladire administrativa ca si suprafata din lume si cea de-a treia ca volum.

Ceasescu a luat decizia de a ridica imensa cladire imediat dupa cutremurul din 1977, care lasase urmari importante in arhitectura Bucurestiului. Lucrarile au inceput in 1983, insa inainte ca dictatorul sa fie inlaturat…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Simfonia Apei” revine la Fantanile Urbane 

11:00, 14.05.2024 -  Fantanile Urbane din centrul Bucureștiului sunt pregatite sa gazduiasca din nou, incepand cu data de 17 mai 2024, spectacolele de apa, muzica și lumini „Simfonia Apei”. Show-urile multimedia impresionante, ajunse la cea de-a V-a ediție, reprezinta o oportunitate deosebita pentru bucureșteni și turiști…

Nou regulament la Universitatea din București: Daca la o materie 66% dintre studenți pica, lucrarile vor fi analizate

16:10, 26.04.2024 - ​Universitatea din București (UB) are un nou regulament „de evaluare și notare a studenților”. Daca la o materie numarul studenților care au picat este mai mare de 66% din totalul celor care au susținut evaluarea, atunci lucrarile vor fi analizate pentru a se stabili cum s-a ajuns in respectiva situație.…

George Trif (USR), despre lucrarile de modernizare de pe Kogalniceanu, Universitații și strazile adiacente: „Ar fi trebuit sa fie facute inca de acum 10 ani”

15:15, 24.04.2024 - Lucrarile de modernizare din centrul municipiului Cluj-Napoca de pe Kogalniceanu, Universitații și strazile adiacente ar fi trebuit sa fie realizate cu mult timp inainte, dar au fost amanate, a explicat George Trif (USR), candidat al Aliantei Dreapta Unita pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca, pentru…

Topul bugetelor militare. Unde se afla Romania

19:10, 12.04.2024 - Topul bugetelor militare Bugetele militare globale au atins un maxim istoric de 2,2 trilioane de dolari, potrivit datelor publicate de Institutul Internațional de Cercetare a Pacii din Stockholm (SIPRI), al optulea an consecutiv de creștere. Și este vorba despre anul 2022, estimandu-se ca in anul 2023…

Nicușor Dan face dirigenție cu primarii de sectoare, dupa redeschiderea Podului Grant

20:50, 31.03.2024 - Duminica, pe Podul Grant din București, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a facut anunțul ca circulația rutiera pe sensul Crangași - Turda s-a deschis. Acum se circula pe cele doua linii de tramvai, precum și pe bretelele de acces care au fost extinse.  „Așa cum am promis, am dat…

Razboi in Ucraina, ziua 756. Putin spune ca va lua in considerare China pentru prima sa calatorie in noul mandat - LIVE TEXT

06:55, 20.03.2024 - Vladimir Putin va calatori in China, in luna mai, pentru discuții cu Xi Jinping, in ceea ce ar putea fi prima calatorie peste hotare a șefului de la Kremlin din noul sau mandat prezidențial.Agenția rusa de știri de stat TASS a relatat ca, marți, la o intalnire cu grupurile parlamentare, liderul Partidului…

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Nu mai cascați gura la scandalurile politice din Romania. Fiți un pic atenți la criza din Marea Roșie”

09:30, 17.02.2024 - Criza generata de conflictul din Marea Roșie afecteaza toate rutele navale care aduc spre Europa materii prime, materiale și produse finite din „fabricile lumii” – China, India, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Tailanda, Filipine și alte țari asiatice – și, intr-o mai mica masura, petrol și combustibili…

Dragoș Damian: Nu mai cascați gura la scandalurile politice din Romania. Fiți un pic atenți la criza din Marea Roșie

08:15, 17.02.2024 - Criza și conflictul din Marea Roșie afecteaza toate rutele navale care aduc spre Europa materii prime, materiale și produse finite din „fabricile lumii” – China, India, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Filipine și alte țari asiatice – și, intr-o mai mica masura, petrol și combustibili din Țarile…


Ce parere ai despre aceasta stire?