Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dispariția gheții din Marea Arctică contribuie la ninsorile europene

Publicat:

, de pe care gheata dispare sub efectul incalzirii climei, contribuie in mod direct la ninsorile abundente din Europa, cum ar fi episodul glacial din 2018 supranumit „Bestia din Est”, care a paralizat o mare parte din nordul Europei in februarie si martie 2018, a provocat daune de peste un miliard de euro pe zi doar in . Potrivit unui studiu publicat joi in revista , aceste furtuni de zapada exceptionale au fost o consecinta directa a apelor „anormal de calde” din , 60% din suprafata careia a ramas fara gheata marina cu cateva saptamani inainte…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Delir dupa delir la televiziunea rusa: „Trebuie sa-i facem pe europeni sa ințeleaga ca pot muri, ca va fi razboi nuclear in Europa”

08:05, 13.04.2024 - Propagandiștii ruși de la televiziunea de stat Russia 1 continua amenințarile la adresa Occidentului seara de seara. Le vorbesc rușilor despre supremația armatei, refacerea imperiului rus inclusiv cu state americane precum Alaska, Hawaii și Califronia, precum și despre distrugerea Europei cu bombe nucleare…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Adrian Caciu: Romania a incasat 642 de milioane de euro, prin platforma STEP

07:55, 12.03.2024 - Adrian Caciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat ca Romania a beneficiat luni de o suma impresionanta de 642 de milioane de euro de la Comisia Europeana. Aceasta finanțare excepționala este destinata Programului Tranziție Justa in cadrul platformei „Tehnologii strategice pentru…

Droguri depistate in apele reziduale din București

12:35, 10.03.2024 - Directoarea Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a declarat, la Antena 3, ca un studiu chimic realizat asupra apei reziduale din București a indicat prezența unor droguri precum cocaina, ketemina și ecstasy. Asemenea teste se realizeaza in peste 100 de orașe europene, scopul fiind acela de a…

Un nou tratament contra obezitații cu rezultate ”impresionante”

08:20, 08.03.2024 - Un nou tratament contra obezitații, lansat de Novo Nordisk, companie farmaceutica daneza, a dovedit rezultate ”impresionante” pe  doua planuri diferite: in lupta contra obezitații, dar și in privința caștigurilor societații producatoare. Compania daneza producatoare, care anunța noul tratament de slabit,…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…


Ce parere ai despre aceasta stire?