Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Despre teoria fiscală a preţurilor

Publicat:

Care este cauza principala a cresterii preturilor? Teoria monetara prezinta inflatia ca un fenomen monetar cauzat de o crestere mai rapida a cantitatii de bani din economie in comparatie cu cresterea economica, iar principalele masuri pe care le poate adopta bancile centrale in vederea reducerii inflatiei sunt majorarea ratelor de dobanda si reducerea lichiditatii de pe piata monetara.  In noua sa carte, of the , profesorul de la dezvolta o alta explicatie pentru cresterea preturilor - preturile se ajusteaza astfel incat valoarea reala…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Deoleo, cel mai mare producator de ulei de masline din lume, spune ca industria se confrunta cu unul dintre cele mai grele momente ale sale

06:55, 03.05.2024 - O furtuna perfecta a schimbarilor climatice, cresterea preturilor, ratele ridicate ale dobanzilor si inflatia puternica si-au facut efectele pe intregul lant valoric al uleiului de masline, in ultimele luni. Doi ani consecutivi de caldura arzatoare in Spania au limitat recoltele de masline, culminand…

De ce suntem penultimii in UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”

23:50, 18.04.2024 - Romania este pentru a treia luna consecutiv țara cu cea mai mare inflație, conform statisticilor Eurostat, iar ca și cum nu ar fi de ajuns, doar bulgarii caștiga mai puțin. Analistul economic Adrian Negrescu explica, pentru „Adevarul”, cum s-a ajuns aici și de ce statul nu are soluții.

Analiza Claudiu Cazacu, XTB: Precedent in „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prajiți sa influențeze valoarea acțiunilor

20:10, 30.03.2024 - Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizata frecvent in industria aviatica, a hotelurilor sau in cazul aplicațiilor de tip „ridesharing”. Insa atunci cand un lanț de fast-food a adoptat metoda, publicul a descris mișcarea drept o incercare de a stimula prețul acțiunilor, arata…

Mugur Isarescu, declarație neașteptata: Știu ca va dezamagesc, dar chiar nu știu precis sa va raspund

22:10, 15.02.2024 - Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a afirmat ca mai este nevoie de cel putin doua luni de scadere a preturilor, a indicelui preturilor de consum pentru a fi luata o decizie in privinta ratei dobanzii de politica monetara si a precizat ca pe baza analizei datelor actuale…

Isarescu, intrebat despre o scadere a ratei dobanzii de politica monetara: Ne trebuie cel putin doua luni de scadere a preturilor, a indicelui preturilor de consum, ca sa luam o decizie / Cu datele actuale credem ca urmam si noi traiectoria de scadere

15:55, 15.02.2024 - Mugur Isarescu a fost intrebat daca este posibila o scadere a ratei dobanzii de politica monetara la sedinta din aprilie.  “Stiu ca va dezamagesc, dar chiar nu va raspund. Nici nu stiu precis. Daca nu ma insel, in sedinta precedenta, am spus ”Domnule, nici nu putem sa discutam daca nu avem o traiectorie…

Comisia Europeana: Cresterea economiei Romaniei a incetinit in 2023, dar va accelera in 2024

14:45, 15.02.2024 - Cresterea economiei Romaniei a incetinit la 1,8% in 2023, trasa in jos de inflatie si avansul mai redus al creditelor private, care au constrans cererea interna, in timp ce cererea externa a ramas slaba, dar avansul va accelera la 2,9% in 2024, potrivit estimarilor de iarna ale Comisiei Europene, publicate…

Prețuri tot mai mari. Statul, acuzat ca devalorizeaza leul

08:30, 15.02.2024 - Ce semn ne arata creșterea ratei inflației in luna ianuarie ? Cum funcționeaza de fapt plafonarea la alimente?  Economistul Bogdan Glavan a oferit niște raspunsuri. „Așa cum era de așteptat, inflația s-a reinflamat in ianuarie. Daca statul toarna gaz pe foc, evident ca focul se intensifica. Marirea…

Puterea bancherilor, inflația și obsesia pentru politica monetara

15:15, 08.02.2024 - A ținti inflația pare mult mai dificil decat se pare. O dovedesc bancherii centrali prin inasprirea politicii monetare – creșterea ratei dobanzii. Politica monetara este un instrument contondent. Era inflației scazute de la mijlocul anilor 1980 pana la criza financiara globala a sporit importanța bancilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?