Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire neaşteptată despre oamenii cu ochi albaştri

Publicat:

Toate persoanele cu ochi albastri se trag dintr-un stramos comun, care a trait acum aproximativ 10.000 de ani si care a suferit o mutatie genetica. Cercetatorii explica modul in care culoarea irisului oamenilor, initial inchisa la culoare, a ajuns sa fie, in cazul unor persoane, albastra. Toti oamenii din lume care au ochi albastri provin dintr-un stramos comun – un european care a trait acum aproximativ 6.000-10.000 de ani si care a suferit o mutatie genetica deosebita. In cazul lui, mutatia a dus la culoarea albastra a irisului. Acesta a fost primul om cu ochi albastri din lume. Cu siguranta…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sursa inepuizabila de energie electrica: Oamenii de știința fac o descoperire monumentala

09:45, 28.05.2024 - Cercetatorii au dezvoltat recent un material care poate genera electricitate aproape constant din aer, deschizandu-se astfel drumul catre o noua sursa de energie durabila și regenerabila, practic nelimitata. Bazandu-se pe aceasta inovație și pe descoperirile din trecut, ei afirma acum ca aproape orice…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Descoperire neașteptata in spațiu. Ce a gasit NASA

01:00, 24.04.2024 - Cercetatorii au identificat 13 tulpini ale bacteriei Enterobacter bugandensis (bacterie asociata cu infecțiile sangvine) pe Stația Spațiala Internaționala (ISS). Mediul extrem de pe ISS, cu niveluri ridicate de dioxid de carbon, a forțat bacteria sa sufere mutații, iar expunerea la microgravitație i-a…

O noua descoperire confirma tot mai mult existența unei creaturi misterioase

06:05, 18.04.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire senzaționala, generand controverse ample. Este vorba despre o creatura misterioasa care ar fi trait acum aproximativ 202 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor.Oamenii de știința au identificat o ființa cu totul neobișnuita.

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…


Ce parere ai despre aceasta stire?