Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Demența vasculară: cauze, simptome și tratament

Publicat:

Demența vasculara este un termen general care descrie problemele legate de raționament, planificare, judecata, memorie și alte procese de gandire. Nu exista un test specific care sa confirme demența vasculara. In schimb, diagnosticarea este bazata pe istoricul medical pentru accident vascular cerebral sau tulburari ale inimii și vaselor de sange și pe rezultatele testelor care ajuta la confirmarea diagnosticul. SimptomeSimptomele demenței vasculare variaza, in funcție de partea creierului in care fluxul sanguin este afectat. Simptomele se suprapun adesea cu cele ale altor tipuri de demența, in…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

CAUZE, MANIFESTARI ȘI TRATAMENT Enteroviroza la copii

20:21, 05.03.2024 - Enteroviroza poate fi o afecțiune grava in special la sugari și copiii cu imunitate scazuta, motiv pentru care trebuie acordata o atenție deosebita in gestionarea și prevenirea acesteia. The post CAUZE, MANIFESTARI ȘI TRATAMENT Enteroviroza la copii first appeared on Informatia Zilei .

Totul despre hernii: tipurile de hernii, cauze, simptome și tratament

13:21, 20.02.2024 - Herniile sunt afecțiuni medicale in care un organ intern se deplaseaza sau impinge in mod anormal prin peretele muscular sau țesuturile care il conțin. Aceasta se intampla de obicei atunci cand exista o slabiciune sau o deschidere in peretele abdominal sau in alt țesut musculoscheletal. Herniile pot…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?