Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Deliciu culinar în post: cel mai bun borş de peşte din Dunăre se face în Bărăgan, după reţeta unei neveste de pescar

Publicat:

Cum este postul si Pavel, iar credinciosii au sambata dezlegare la peste, va propunem o reteta rapida si deosebit de gustoasa.

“Am incercat si altfel de retete si nu ne-au placut la fel de mult, asadar am decretat aceasta ciorba «ciorba de peste a la Gela». Asa o fac de peste douazeci de ani si nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia asteapta sa ii servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regula capatanile si cozile pestilor. Ia uitati ce protagonisti am avut aici… dar la ciorba au mers doar segmentele amintite mai sus”, explica gospodina.   

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce adauga gospodinele din Transilvania in fasolea batuta de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care o transforma intr-un deliciu

21:55, 13.04.2024 - Fasolea batuta este unul dintre cele mai iubite preparate de post, care se pregatește rapid și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unul, insa, face minuni cu acest fel de mancare și ii da un gust de-a dreotul special. Ce trebuie sa adaugi ca sa iasa ca la carte. Rețeta speciala de […]…

Rețeta de ciorba de cartofi cu tarhon. Preparatul ideal pentru perioada de post a Paștelui

18:55, 06.04.2024 - Daca și tu te-ai saturat de clasica rețeta de ciorba de cartofi și iți dorești sa incerci ceva nou, dar nu ai idee ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi iți sarim in ajutor și iți prezentam o rețeta simpla de ciorba de cartofi cu tarhon. Este preparatul ideal pentru perioada de post a Paștelui.…

Reteta de ghiveci manastiresc de legume. Iese un deliciu, doar maicutele il mai fac asa

10:00, 05.04.2024 - Suntem in Postul Paștelui, așadar va prezentam o rețeta de ghiveci manastiresc de legume. Este un adevarat deliciu și este mancarea perfecta pentru cei care aleg sa nu consume carne, oua și lactate in aceasta perioada. Acest ghiveci de legume este sanatos și plin de gust. Haideți sa vedem cum se prepara!…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Adevarul despre soia: cat de sanatoasa este, de fapt, aceasta leguma. Toți romanii o consuma in timpul Postului Paștelui

14:30, 25.03.2024 - Postul Sfintelor Pasti  a inceput pe 18 martie Numit si Postul Mare, este o perioada de postire care precede Praznicul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.Un produs „salvator” pentru perioadele de post a fost, mereu, soia. In mod normal, aceasta leguma conține proteine, cat și vitamina B, magneziu,…

Postul Paștelui. Cum se prgatește drobul de ciuperci: rețeta, in doar cațiva pași simplii. Inlocuiește carnea cu succes

09:30, 20.03.2024 - Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta rețeta- 500g ciuperci proaspete (champignon sau alte varietați preferate)- 1 ceapa mare, tocata fin- 3 caței de usturoi, marunțiți- 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat fin- 100g orez brun sau integral- 3 oua- 100g pesmet sau faina de malai- 100ml…

Salata Tabbouleh cu rodie

00:30, 23.02.2024 - Ingrediente 50 de gr. de cuscus 150 ml apa fierbinte 1 legatura de patrunjel proaspat 1 rodie 10 rosii cherry 1 ceapa rosie ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie Optional: lipii libaneze Mod de preparare Se hidrateaza cuscus in 150 ml apa fierbinte, pentru 15 minute, intr-un bol acoperit. Intre…

Cand se pune patrunjelul in ciorba, de fapt. Multi il adauga in farfurie, dar e gresit

23:41, 17.02.2024 - Cand se pune patrunjelul in ciorba? Aceasta intrebare este pe buzele tuturor gospodinelor atunci cand vor sa faca acest preparat delicios. Multe greșesc, iar ciorba nu are un gust atat de bun. Iata care este secretul! Cand se pune patrunjelul in ciorba Ciorbele sunt preferatele romanilor. Fie ca sunt…


Ce parere ai despre aceasta stire?