Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De 25 de ani predau la sat: calitatea în educație nu înseamnă doar 10 pe linie la bacalaureat

Publicat:

, profesor pentru invațamantul primar intr-o școala de țara, explica intr-un editorial pentru publicul Libertatea ce inseamna de fapt calitatea unui sistem de educație și de ce crede ca, de sus in jos, de la profesorii universitari care se plang de absolvenți de liceu slabi, la cei de liceu care se plang de elevi de gimnaziu slabi, școala romaneasca s-a prabușit ca intr-un joc de domino.  este profesor pentru invațamantul primar in comuna Iedera, Dambovița din anul 1998. Este, totodata, absolventa de istorie și doctor in istorie din 2014 (Universitatea din Helsinki).…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

(FOTO) Centrul Regional de Resurse pentru Tineret. Educație financiara pentru elevi de gimnaziu și de liceu

16:30, 22.04.2024 - Astazi, la Muzeul Județean Buzau, a avut loc conferința de presa ocazionata de lansarea unui proiect dedicat elevilor de gimnaziu și de liceu, cu o activitate punctata pe educația financiara. Copiii inscriși la Centrul Regional de Resurse pentru Tineret vor beneficia de cursuri gratuite, dar și de mai…

CJ Dambovița și-a reafirmat sprijinul pentru invațamantul superior dambovițean

11:50, 16.04.2024 - CJ Dambovița și-a reafirmat sprijinul pentru invațamantul superior dambovițean, președintele CJ Dambovița, Corneliu Ștefan spune ca Universitatea „Valahia” din Targoviște trebuie sa fie unul dintre pilonii dezvoltarii județului Dambovița și ai reședinței de județ.  Intr-un județ care se afla in continua…

Bataie la o școala din Bacau! Doi elevi de gimnaziu și-au agresat fizic profesorul de geografie: ”Le-a cerut sa...”

16:25, 27.03.2024 - Caz ingrozitor la o școala din Bacau! Un profesor a fost batut crunt de doi elevi, in timpul orei de geografie. Elevii de clasa a VII-a nu au putut fi opriți nici de un alt profesor, care a incercat sa iși apere colegul. Iata de la ce a pornit conflictul!

Patru elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia, calificați la etapa naționala a Olimpiadei de lingvistica „Solomon Marcu”

14:45, 15.03.2024 - Patru elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia, calificați la etapa naționala a Olimpiadei de lingvistica „Solomon Marcu” Patru elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia s-au calificat la etapa naționala a Olimpiadei de lingvistica „Solomon Marcu”.  Etapa județeana a Olimpiadei de lingvistica „Solomon…

Doi barbati au intrat intr-un liceu din Targoviste si au „participat activ” la o ora de sociologie. Ce amenda au primit

18:30, 08.03.2024 - Doi barbati din judetul Dambovita au fost amendati, cu cate 1.500 de lei, dupa ce au intrat intr-un liceu din municipiul Targoviste, s-au asezat in banci și au participat „activ” la o ora de sociologie. Politistii l-au amendat si pe pazniul scolii pentru ca a permis accesul celor doi barbati in liceu.

Maia Sandu indeamna profesorii sa le vorbeasca elevilor despre „valorile UE și autoritarismul din Rusia”: Avem nevoie de aceste discuții in școala

13:06, 25.02.2024 - In discursul de la lansarea Institutului Național pentru Educație și Leadership (INEL), președinta Maia Sandu a indemnat profesorii sa discute cu elevii depsre „Uniunea Europeana, care inseamna pace” și despre „drama pe care o traiesc oamenii din Rusia, stat autoritar”. „Aud ca unii profesori de la…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

ANALIZA ȘCOALA 9. Exista o legatura intre notele profesorilor la titularizare și rezultatele elevilor la examene?

18:35, 14.02.2024 - Cand ne uitam la notele de la titularizare, trebuie sa luam in calcul mai multe aspecte, explica specialiștii in educație consultați de publicația de educație Școala 9: evaluarea care nu este adaptata nevoilor reale din sistem, sistemul de examinare axat pe memorare, baremul insuficient, tipul de subiecte.…


Ce parere ai despre aceasta stire?