Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Darurile mării - în gastronomie și terapie

Publicat:

Se numara printre cele mai apreciate delicatese ale ma­rilor restaurante, ser­vite atat proas­pete in boluri cu gheata, cat si gatite in cele mai ingeni­oa­se feluri. Midii, scoici amandine, stri­dii, vietati de apa dulce sau sarata...

Specialistii le grupeaza sub denumirea de moluste bivalve, un nume prea putin ispititor totusi. Cu toate acestea, sunt gustoase. Atat de gustoase, incat nu ar trebui incluse doar in meniul restaurantelor. Ba, mai mult de atat, unele dintre ele ascund in interior perle ce se vor insira la gatul unei preafrumoase fete.

Midiile marine sunt mai mult…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Campania lui Nicușor Dan a costat o jumatate de milion de euro - SURSE. Ce spune edilul general?

22:11, 10.05.2024 - Specialiștii in publicitate spun ca aceste panouri l-au costat pe Nicușor Dan aproape 500 de mii de euro. In schimb, cel care vrea sa ramana inca 4 ani la conducerea Bucureștiului spune ca a platit doar 180 de mii de euro.PSD și AUR au cerut primarului Capitalei sa publice sursele de finanțare pentru…

Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"

12:36, 29.04.2024 -   "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…

Romania, pe locul II in UE la cresterea pretului la ­carne in ultimul an

00:05, 08.04.2024 - Pretul la carne in Uniunea Europeana era cu 3,3% mai mare in luna februarie 2024 decat in luna februarie 2023, insa in randul tarilor membre cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in Bulgaria (8,2%) si Romania (7,7%), conform datelor publicate de Eurostat și preluate de Agerpres. Conform…

Retete cu organe de porc, vita, miel, pasare

09:05, 04.04.2024 - Una dintre cele mai consumate mancaruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mancare in care se adauga organe de pasare ori animal pentru un gust cu adevarat delicios. Mai jos iți prezentam ce rețete de organe poți incerca și tu acasa.Daca iți place sa consumi rinichi de porc, ficat de…

Peștele-minune. Scrumbia de Dunare curata vasele de sange de grasimi si reduce riscul de tromboza

14:45, 15.03.2024 - Scrumbia este un pește salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere și nu se hranește pe tot traseul dus-intors. Scrumbia de Dunare are numeroase beneficii pentru sanatate. Specialistii au plasat-o pe primul loc in topul celor mai sanatoase si gustoase soiuri de peste. Secretul…

Retete cu purcel de lapte

14:26, 11.03.2024 - Rețete cu purcel de lapte se prepara adesea la ocazii speciale. Carnea de purcel de lapte este adesea folosita in bucataria tradiționala pentru diverse preparate, fiind apreciata pentru gustul sau delicat și textura sa frageda. Iata unele dintre cele mai apreciate rețete cu purcel de lapte.Ce inseamna…

1 din 4 bucureșteni ar suferi pagube majore in cazul unui cutremur puternic! Date alarmante

16:50, 03.03.2024 - Locuitorii Capitalei sunt printre cei mai afectați oameni din lume in contextul unui seism puternic. O analiza a Bancii Mondiale arata ca Bucureștiul este unul dintre primele 10 orașe din lume cu cel mai mare risc seismic.1600 de cladiri din București se afla in clasa 1 de risc seismic, au bulina roșie.…

Retete de fagure cu crema

09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?