Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se păstrează murăturile pentru a fi benefice sănătăţii

Publicat:

Nutritionistul aradean spune ca, dincolo de ce cunoastem noi despre muraturi, putem beneficia de multiple avantaje daca tinem cont de cateva beneficii.

Prepararea dupa retete traditionale, fermentate natural in saramura, nu este suficienta. Se pare ca detaliul care face diferenta este recipientul in care sunt pastrate si anume acesta trebuie sa fie din sticla sau din lemn de dud. Muraturile se recomanda in anumite afectiuni gastrice (constipatie, ulcer) datorita proprietatilor curative. Cele mai eficiente forme de preparare si conservare sunt amestecul de legume diferite,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Trebuie sa puneți neaparat acest fruct pe masa de Paște. Ajuta digestia și previne balonarea

15:16, 02.05.2024 - Un cocktail nutriționalSpecialiștii in nutriție recomanda cu mare caldura ananasul pentru conținutul sau bogat de vitamine, minerale și enzime digestive. Acest fruct tropical ofera o combinație unica de substanțe nutritive, precum vitamina A, vitamina C, vitaminele din complexul B (B1 și B6), acid folic,…

Nu toata painea cu maia este sanatoasa, avertizeaza un medic specialist. Care este consumul zilnic optim de fibre

15:30, 25.04.2024 - Nutritionistii sunt cu totii de acord ca, in mod normal, consumul regulat de paine din aluat cu maia poate duce la o mai buna sanatate intestinala și la o digestie imbunatațita. Dar trebuie sa fiti atenti de unde o achizitionati.

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Fructul exotic care produce colagen, secretul delicios pentru o piele stralucitoare și imunitate puternica

20:00, 11.03.2024 - Beneficiind atat de proprietați revitalizante pentru piele și producția de colagen, cat și de capacitatea de intarire a sistemului imunitar, acest fruct extraordinar devine o alegere ideala pentru cei care iși doresc sa sprijine sanatatea lor in mod natural și eficient. Cu capacitați antioxidante puternice…

4 perspective din care lipsa de vitamina D poate influența starea de bine a organismului

23:40, 29.02.2024 - Vitamina D, considerata și „vitamina soarelui”, este un nutrient esențial pentru sanatatea organismului uman. Deși este sintetizata in principal la nivelul pielii in urma expunerii la lumina soarelui, multe persoane, din diverse cauze, pot sa nu aiba suficienta vitamina D din aceasta sursa naturala…

Nutriționistul Mihaela Bilic. Gulia, buna și pentru digestie, și pentru silueta

14:10, 10.02.2024 - Gulia are mai multe efecte benefice. Daca ronțaiți gulie precum iepurașii, veți avea beneficii și pentru digestie și pentru silueta, spune nutriționistul Mihaela Bilic. „Va mai amintiți ce gust are gulia? Nu era toamna in care tata, atuci cand punea varza la murat, sa nu dea sa mancam cotor de varza…

Vrei sa-ți ajuți corpul sa-și mențina vitalitatea? Iata care sunt cele mai cunoscute vitamine și ce efecte benefice au asupra organismului tau

21:45, 09.02.2024 - Tot mai multa lume iși dorește o viața lunga și un corp sanatos, iar atenția acordata alimentației și necesitaților nutriționale devin aspecte cruciale in acest demers. In acest sens, vitaminele joaca un rol semnificativ in menținerea funcțiilor organismului și prevenirea diverselor afecțiuni. Aceste…

5 alimente pe care ar trebui sa le incluzi in alimentația ta cel puțin o data in fiecare saptamana

16:45, 04.02.2024 -  In acest articol, vom explora cinci alimente pe care ar trebui sa le adaugam in planul nostru alimentar cel puțin o data pe saptamana pentru a ne asigura ca obținem beneficii pentru sanatate.Pește gras:Peștele gras, precum somonul, macroul, sardinele și tonul, este bogat in acizi grași omega-3, proteine…


Ce parere ai despre aceasta stire?