Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:00, 22.11.2022

Cât de sănătoasă este halvaua, alimentul de post preferat de români. O să te gândești de două ori înainte să o mănânci!

„Este bine de ştiut că halvaua este un produs importat din Orient, mai exact din Istanbul. Este obţinută, în principal, din seminţe - din miezul-prăjit de floarea soarelui - zahăr, glucoză şi vanilină. Se recomandă…




15:36, 11.03.2022

Ce este, de fapt, halvaua și ce se întâmplă în corpul tău când o mănânci. Ce nu s-a știut până acum despre alimentul de post preferat de români

Halvaua a început să fie folosită de către români tot mai des, mai ales în perioadele de post. În comerţ, găsim mai ales două sortimente de halva: simplă sau cu adaos de migdale, de arahide, de fistic sau de cacao.…




10:36, 18.01.2022

Ce este, de fapt, halvaua și ce se întâmplă în corpul tău când o mănânci. Ce nu știu oamenii despre alimentul de post preferat 

Halvaua a început să fie folosită de către români tot mai des, mai ales în perioadele de post. În comerţ, găsim mai ales două sortimente de halva: simplă sau cu adaos de migdale, de arahide, de fistic sau de cacao.…




13:56, 21.09.2021

Amintiri deloc SF cu Alexandru Mironov, Dan Popescu și Clubul Sigma. De la Piatra-Neamț

Profesorul Alexandru Mironov se pregătește de reîntâlnirea cu pietrenii, vineri, 24 septembrie, cu ocazia Sci+Fi Fest organizat în cadrul Târgului de Carte Libris. Este recunoscut ca simbol al consolidării fenomenului…




08:45, 07.07.2018

Ce este halvaua şi ce se întâmplă în corpul tău când o mănânci

Halvaua se numără printre cele mai consumate alimente, însă multă lume nu ştie că este un aliment cu un conținut foarte ridicat de kilocalorii. Termenul Halva provine din limba arabă (Halwa) și este folosit pentru…




06:29, 26.01.2018

Mai puţini dinţi pentru mai multă frumuseţe. La ce trucuri dureroase apelau doamnele din înalta societate pentru a avea trăsături de invidiat

Pentru a arăta mai bine la faţă, pe vremuri, doamnele din înalta societate apelau la tot felul de trucuri, uneori chiar dureroase. Stomatologul arădean Dan Merişca spune că în perioada barocă, dar nu numai, doamnele…




15:32, 12.01.2018

Stomatologul-artist, cu peste 1.000 de tablouri, expuse în colecţii din Canada şi Australia. „Am început să pictez când mi-am pierdut cel mai iubit suflet“

Dan Merişca (45 de ani) este un stomatolog din Arad pasionat de pictură. Până în momentul de faţă, artistul are peste 1.000 de tablouri realizate, unele dintre ele aflate în colecţii private din Canada, Peru, Sri…




14:47, 12.01.2018

Stomatologul-artist, cu peste 1.000 de tablouri, expuse în colecţii din Canada sau Australia. „Am început să pictez când mi-am pierdut cel mai iubit suflet“

Dan Merişca (45 de ani) este un stomatolog din Arad pasionat de pictură. Până în momentul de faţă, artistul are peste 1.000 de tablouri realizate, unele dintre ele aflate în colecţii private din Canada, Peru, Sri…




16:53, 05.09.2017

Speranţa cinematografiei arădene, lansată la „Arta”

Este vorba despre „Frânturi de speranţă”, recenta capodoperă cinematografică a lui Cătălin Dupu, un regizor cu origini bucureştene şi cu mai multe „infracţiuni” artistice la activ (menţionăm pentru cei curioşi…




12:25, 14.08.2017

Atelier de pictură pentru copiii din Mișca

Atelierul de pictură „Colorăm Satul”, aflat la a treia ediție, i-a avut ca participanți pe elevii Școlii Gimnaziale „Titus Popovici” din localitate. Aceștia au fost coordonați de Teodora Tămaș, director al instituției,…




13:45, 01.07.2017

Școala de vară a CCJ așteaptă înscrieri

Se va desfășura în perioada iulie- august 2017, în municipiul Arad și în alte 24 de localități ale județului. După formarea grupelor, se vor anunța și sălile în care se vor desfășura cursurile. Cursurile din municipiu…




13:46, 23.06.2017

Filmul„ Frânturi de speranţă”, gata de vizonare VIDEO

Din distribuţie amintim pe: prezentatoarea TV Diana Mariş Costea, în rolul Contesei, iubita pictorului este Sandra Ţepurică, în rolul actriţei Gloria apare Andrada Dupu iar comisarul Gabriel Voinescu este interpretat…




04:43, 04.05.2017

Cele mai bune sărmăluţe dietetice. Reţeta reducerii la jumătate a numărului de calorii, cu un gust la fel de savuros

Sărmăluţele dietetice le pot înlocui cu succes pe cele făcute în mod tradiţional, iar aportul de calorii este mult mai mic. Nutriţionistul arădean Dan Merişca prezintă pentru adevarul.ro o reţetă de sărmăluţe dietetice…




00:03, 12.11.2016

Prezentatoarea TV căreia i-a fost ucis soţul a făcut pasul cel mare!

A suferit cumplit când soţul i-a fost ucis cu bestialitate şi era convinsă că viaţa nu mai are niciun sens, însă, recent, prezentatoarea TV Diana Mariş Costea a descoperit o nouă pasiune. Diana Mariş…




04:33, 06.10.2016

Cum se păstrează murăturile pentru a fi benefice sănătăţii

Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că, dincolo de ce cunoaştem noi despre murături, putem beneficia de multiple avantaje dacă ţinem cont de câteva beneficii. „Prepararea după reţete tradiţionale, fermentate…




04:22, 02.10.2016

Siropurile preparate în casă, aur pentru sănătate. Previn boli grave, detoxifică organismul, stimulează vederea

Nutriţioniştii spun că şi în siropurile naturale găsim anumite ingrediente precum zahărul şi uneori diverşi conservanţi, însă cu toate aceste este bine să le consumăm. „Fobia de zahăr uneori ne spulbera dorinţa…




04:28, 15.09.2016

Istoria păstârnacului, leguma cu o istorie mai veche decât cartoful în Europa. Cum trebuie făcut pentru efecte maxime

Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că păstârnacul este sursa principală de carbohidraţi. Spre deosebire de cartof, care conţine peste 90% amidon, în păstârnac carbohidraţii sunt stocaţi sub formă de zaharuri…




06:17, 04.09.2016

Când devine dăunător pepenele verde. Nutriţioniştii atrag atenţia că lubeniţa are un indice glicemic extrem de ridicat

Cercetările au arătat că lubeniţa are un indice glicemic (n.r. - IG) de 75. „Pentru a înţelege, prin comparaţie cu alte alimente consumate zilnic, am ales două dintre cele mai frecvente: pâinea neagră are valoarea…




04:07, 02.08.2016

Cozile de cireşe şi vişine, antibioticele  perfecte ale naturii. Vindecă rinichii, gastritele şi „omoară“ crizele de tuse

Codiţele de vişine sunt considerate medicamentele diuretice ideale dacă se folosesc sub formă de infuzie. Conţin potasiu, derivaţi flavonici şi titan (sunt singurele cu acest continut-indispensabil în afecţiunile…




04:13, 22.07.2016

Topul fructelor ideale ar care trebui consumate în timpul verii

Fructele conţin o cantitate considerabilă de fibre, antioxidanţi şi nutrienţi indispensabili pentru organism. Pentru cei preocupaţi de aspectul fizic e momentul să introducem cu încredere fructele în dietă pentru…




04:28, 05.07.2016

Topul alimentelor cu cel mai ridicat conţinut de apă. Care este meniul ideal pentru perioada caniculară

Peste 60% din masa corporală o reprezintă apa, iar funcţiile apei în organism sunt multiple şi dintre cele mai complexe, din acest motiv vom acorda o atenţie deosebită rehidratării. Simplul gest de a consuma apă…




04:12, 23.06.2016

Cât de sănătoase sunt untul şi margarina. Ce alegem să mâncăm - sfatul medicului

Înainte de orice trebuie să luăm în considerare păstrarea sănătăţii, în special a inimii. Margarina a fost inventată de francezi în anii 1800 ca o alternativă a untului considerat ca fiind aliment de lux (rar şi…




06:13, 31.05.2016

Cele mai eficiente soluţii pentru tratarea deshidratării. Cât de dăunătoare sunt berea, îngheţata sau chiar apa rece

Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că prima greşeală făcută în sezonul cald e dorinţa de-a rezolva problema reglării temperaturii prin deshidratare şi mai puţin de a rezolva problema reală: pierderea multitudinii…




04:18, 20.05.2016

Câte ouă putem consuma zilnic ca să fim în siguranţă. „Declanşatorul de energie“ şi efectele alimentelor complementare

Există mai multe motive pentru a reconsidera oul şi a nu-l mai exclude din alimentaţie. Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că, deşi gălbenuşul conţine colesterol, nu afectează colesterolul din sânge şi nici…




06:18, 18.05.2016

Cum trebuie consumate arahidele pentru a evita alergiile şi ce reacţii provoacă în organism alunele prăjite

Unul din 50 de copii face reacţie alergică la arahidele  coapte, în special acei copii cu deficiente ale sistemului imunitar. Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că cel mai indicat este ca arahidele să…




10:07, 11.05.2016

„Poemul florilor”, la Cărtureşti

Evenimentul, prezentat de dr. Antoniu Martin, critic de artă, se adresează tuturor iubitorilor de frumos. „Expoziţia, care reuneşte 30 de lucrări ale artistului Dan Merişca, propune publicului arădean un periplu…




06:09, 30.04.2016

Cum preparăm corect spanacul şi ce greşeli facem când îl gătim în mod tradiţional

Uşor de preparat, dar şi gustos, spanacul este de neînlocuit în această perioadă a anului în care organismul are mare nevoie de revigorare. Nutriţionistul arădean Dan Merişca sune că spanacul este plin de vitamine…




04:24, 09.04.2016

Greşeala care îţi distruge dinţii, dacă îţi albeşti dantura acasă şi care este cea mai corectă tehnică - sfaturile stomatologilor

Medicul stomatolog arădean, Dan Merişca, menţionează că termenul de albire profesională ar fi impropriu. „Prin albire profesională redăm culoarea naturală a dinţilor. Ţesutul dentar este format printre altele din…




06:09, 26.03.2016

Cât sunt de sănătoase sunt căpşunile şi de ce nu se mănâncă niciodată cu zahăr. Anihilează dependenţa de tutun şi alcool

Medicul nutriţionist arădean Dan Merişca spune că folosite întregi, conţin cantitatea maximă de vitamina C. În plus, conţin substanţe antioxidante (antocianinele şi elagitaninele). Acestea dispar în produsele conservate…




04:32, 17.03.2016

Cât sunt de recomandate pastele făinoase şi cum le preparăm dacă ţinem o cură de slăbire - explicaţia nutriţionistului

Nutriţionistul arădean Dan Merişca ne spune că pastele se consumă cu 2-3 ore înainte de efortul fizic intens (fitness) şi de maximum 3-4 ori pe săptămână, în cantităţi reduse. "În general pastele făinoase îngraşă,…