Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum ne luăm doza necesară de vitamina D în perioada izolării?

Publicat:

Limitarea drastica a timpului petrecut in aer liber inseamna, automat, mai puțina expunere la soare, care este o sursa naturala de vitamina D pentru organismul uman. Venind și dupa perioada sezonului rece, cand aportul de vitamina D este mai scazut, mulți se intreaba daca perioada de izolare poate contribui la apariția unui deficit la nivelul organismului. Cei mai expuși riscului ar fi copiii și varstnicii. Ieșiți macar pe balcon sau la geam! Unii specialiști recomanda ca in aceasta perioada sa petrecem macar 15 minute pe zi la geam sau pe balcon, mai ales in zilele insorite. Expunerea feței și…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Baile Cojocna vor gazdui ediția a XXVI-a a ”Transilvania Bikers’ Bikefest”, in perioada 31 mai – 2 iunie!

20:40, 04.05.2024 - Una dintre cele mai mari intruniri moto din țara – TRANSILVANIA BIKERS’ BIKEFEST, ediția a XXVI-a, se va organiza in perioada 31 mai – 2 iunie 2024 la Baile Cojocna (jud.Cluj), au anunțat pe pagina lor de socializare cei de la clubul Transilvania Bikers M.C. 1990 Cluj. Organizatorii ii informeaza pe…

Vitamina D și expunerea la soare. Cele mai bune metode de a-ți asigura un aport adecvat

17:05, 04.05.2024 - Vitamina D, sau D3 este o vitamina specifica, deoarece organismul o produce atunci cand pielea intra in contact cu lumina solara. Cu toate acestea, durata de timp pe care trebuie sa o petreceți la soare pentru a va reface rezervele de vitamina D depinde

Medic: Dupa ce te infometezi in perioada postului, mananci un ou, nu 20

14:41, 04.05.2024 - Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, a explicat intr-un interviu acordat News.ro cum ar trebui sa mancam de sarbatori astfel incat sa nu ne punem in pericol sanatatea. Este vorba despre cantitatea de alimente pe care o consumam, cantitate care ar trebui sa fie proportionala…

Un medic trage semnalul de alarma: Aceste legume ingroașa sangele. Cazurile in care trebuie sa le eliminam din alimentație

12:41, 23.04.2024 -   Hipercoagulabilitatea poate fi cauzata de diverse factori, inclusiv inflamații cronice, mutații genetice, excesul de globule roșii sau proteine in organism. In acest context, medicul avertizeaza ca exista anumite legume care pot afecta negativ coagularea sangelui in aceste situații. Consumul acestor…

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

08:31, 19.03.2024 - Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fara indoiala, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicand mai aproape, chiar și de la distanța, cum suntem acum, in epoca digitala. O simpla postare și un singur click ne țin in contact,…

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

07:26, 19.03.2024 - Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fara indoiala, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicand mai aproape, chiar și de la distanța, cum suntem…

Modificari majore in legislația pe energie: De la reducerea plafoanelor la energie și gaze pana la eliminarea taxei pe soare

16:20, 15.03.2024 - In condițiile in care plafoanele la electricitate și gazele naturale nu mai au nicio legatura cu realitatea din piața, așa cum HotNews.ro a demonstrat in nenumarate randuri, Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de modificare a OUG 27/2022 privind schema de subvenționare a prețurilor.…

Neurochirurgul Vlad Ciurea dezvaluie cea mai buna metoda pentru a evita suprasolicitarea creierului. Ce cuvinte trebuie sa eliminam din vocabular

16:55, 17.02.2024 - Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre fenomenul de burnout. Medicul spune ca, cea mai buna metoda de a evita suprasolicitarea creierului este sa luam lucrurile pe rand, fara graba.„Am constatat ca aceasta viteza taie din activitatea noastra zilnic, ne fura din timp, suntem mereu pe fuga.…


Ce parere ai despre aceasta stire?